0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Fusilli met champignon en paprika

Heb je zin in pasta en niet veel tijd om te koken? Zet dan snel deze fusilli met champignon en paprika op tafel. Rode peper, uien en lekker veel kruiden maken het een smakelijke, goed gekruide pasta.

Naar het recept

Toen ik deze pasta voor het eerst kookte kwamen we pas laat in de middag thuis van een weekend weg. Geen tijd dus om lang te koken. Deze pasta met champignon en paprika was de oplossing. Makkelijk en toch heel lekker. Paprika, rode pepers, uien en kruiden. Niets moeilijks en het geeft toch een saus met veel smaak. Kortom, in no-time hadden we een heerlijke pasta op tafel staan.

Voor dit recept gebruik ik fusilli of spirelli, dat is van die pasta die er uit ziet als wokkels. Voordeel is dat de pastasaus er goed aan blijft plakken. Andere soorten pasta zullen ook prima smaken. Fusilli, farfalle, of penne lijken me voor dit recept wel het meest geschikt. Die pasta’s hebben net wat meer ‘bite’ dan bijvoorbeeld spaghetti.

Fusilli met champignon en paprika

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

35

minuten

Zet snel lekkere fusilli met champignon en paprika op tafel. Rode peper, ui en veel kruiden maken het een makkelijke, goed gekruide pasta.

Ingrediënten

  • 500 gram fusilli of andere pasta

  • 690 gram passata

  • 250 gram champignons

  • 1 rode paprika

  • 1 rode pepers

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

  • 1 theelepel gedroogde peterselie

  • 1 theelepel oregano

  • 1 groentebouillon blokje

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout naar smaak

  • 150 gram geraspte oude kaas

Recept

  • Snijden
    Borstel de champignons schoon en snij die in plakjes. Was de paprika, haal de zaden eruit en snij ze in stukjes. Was de pepers, haal de zaden eruit en snij de pepers in kleine stukjes. Snij tenslotte ook de knoflook in kleine stukjes. Zet al deze ingrediënten samen even apart.
  • Kaas raspen
    Indien nodig: rasp dan ook de oude kaas.
  • Water koken
    Zet alvast een flinke pan heet water op het vuur, voor de pasta.
  • Uien bakken
    Snij de uien in stukjes. Doe dan de olijfolie in een flinke pan. Bak daarin de uien een minuut of vijf, tot ze lichtbruin beginnen te worden.
  • Groenten en champignons bakken
    Voeg de knoflook, de paprika, de champignons en de pepers toe aan de pan met uien. Bak het geheel nog vijf minuten.
  • Pasta koken
    Als het water kookt, doe dan de fusilli erin en kook die dan voor 10 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de pasta dan af.
  • Saus maken
    Voeg intussen de passata, de basilicum, de peterselie, de oregano en het groentebouillon blokje toe aan de gebakken groenten. Laat alle ingrediënten nog tien minuten zachtjes doorkoken terwijl de fusilli gekookt wordt. Proef de saus even en voeg indien nodig wat extra zout toe.
  • Serveren
    Serveer de pasta samen met de saus en de geraspte kaas.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Fusilli met champignon en paprika lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Fusilli met champignon en paprika recept jun 2020 800x800
Fusilli met champignon en paprika

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen