Home » Recepten » Bijgerechten » Rösti met kaas en ui

Hou je van rösti? Dit recept voor rösti met oude kaas en ui is een variatie op de traditionele Zwitserse rösti. Een makkelijke manier om een lekker aardappelgerecht te maken.

Hollandser dan aardappels bestaat haast niet. Maar gekookte aardappels zijn wel wat saai. Ik maak dus graag wat variatie daarin, bijvoorbeeld rösti. Deze versie met ui en kaas vind ik dan heel erg lekker. Ik ben daarom ook benieuwd wat jij er van vindt.

Heel moeilijk of heel veel werk is het niet om rösti te maken. Het omdraaien is eigenlijk nog het moeilijkst. Mocht dat toch een keer mis gaan: geen probleem want de smaak blijft prima.

Kleine of grote rösti?

Het makkelijkste, is om meerdere kleinere rösti te maken. Die kan je gewoon met een spatel omdraai. Daar ga ik in het recept ook vanuit.

Als je van wat meer uitdaging houdt: maak dan één rösti zo groot als je pan. Gebruik een bord om de rösti om te draaien. Leg het bord op de rösti. Draai dan de hele pan om en schuif de inhoud dan weer voorzichtig terug in de pan.

Ingrediënten

Rösti voor 4 personen:

  • 500 gram iets kruimige aardappelen
  • boter om in te bakken
  • 100 gram oude kaas
  • 2 middelgrote uien
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Ook nodig:

Rösti met kaas en ui recept

In deze video zie je hoe je de Zwitserse rösti maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Rösti met kaas en ui maken

Benodigde tijd: 1 uur

Zo maak je de rösti met kaas en ui:

  1. Aardappelen koken

    Schil de aardappelen en kook ze daarna ongeveer acht minuten. Giet ze dan af en zet ze op het aanrecht om af te koelen.

  2. Ui fijnsnijden

    Snij de ui in kleine stukjes en doe die in een grote kom.

  3. Oude kaas erbij

    Rasp dan de oude kaas. Voeg de geraspte kaas toe aan de kom met ui.

  4. Aardappelen raspen

    Rasp de aardappelen met een grove rasp en doe ze dan ook in de kom.

  5. Zout en peper toevoegen

    Voeg een beetje zout en peper toe en roer het geheel goed door elkaar.

  6. Rösti maken

    Smelt boter in twee grote bakpannen. Maak met hulp van een garneerring rondjes van ongeveer 2 centimeter dik. Druk de rösti plat aan met de achterkant van een lepel. Bak ze dan op middelhoog vuur.

  7. Beide kanten 10 minuten bakken

    Laat de rösti ongeveer 10 minuten bakken. Zet het vuur niet te hoog, anders brand het aan. Draai de rösti met kaas dan voorzichtig om. Gebruik een spatel anders vallen ze uit elkaar. Laat de rösti nogmaals 10 minuten bakken.

Rösti met kaas en ui
Rösti met kaas en ui

Meer aardappelgerechten

Heb je een grote zak aardappelen gekocht en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Maak dan ook eens deze aardappelgerechten:

Of kijk eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten van eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen