Home » Nieuws » Alcoholvrije vinobox

Het idee achter de alcoholvrije Vinobox: jij geeft je voorkeur op. Vinobox zoekt wijnen die daarbij passen. Ik probeerde het uit.

Doe je mee aan de Dry January? De jaarlijkse uitdaging om een maand lang geen alcohol te drinken. Ik wel in ieder geval. Je snapt dat ik blij was om de nieuwe alcoholvrije Vinobox uit te mogen proberen!

Tot nu toe verving ik mijn drank met alcoholvrij bier, frisdrank en veel zoete vruchtensappen. Lekker, maar er was ruimte voor extra afwisseling. Alcoholvrije wijn ken ik wel, maar vind ik een beetje een gok. Het risico dat het naar druivensap smaakt, is toch wel aanwezig.

Wat dat betreft is het idee achter Vinobox heel goed: jij geeft je wijnvoorkeur op. De mensen van Vinobox zoeken daarna wijnen uit die daarbij passen. Fijn voor een wijnamateur zoals ik. De kans op een lekkere wijn is dan veel groter.

Wijn zonder alcohol, kan dat?

Wijn zonder alcohol maken kan. Toch is het niet heel makkelijk. Net als met bier wordt er wel hard aan gewerkt om het resultaat steeds beter te maken. Er zijn een paar technieken:

  • Tot voor kort werden door omgekeerde osmose de componenten van de wijn uit elkaar gehaald (water, alcohol, smaakstoffen). Daarna werden ze weer samengevoegd, zonder de alcohol natuurlijk.
  • De nieuwere vacuüm-techniek maakt het makkelijker om de alcohol met minder smaakverlies te verwijderen.
  • Ook kan bij het maken van de wijn, door op juiste moment te stoppen, voorkomen worden dat teveel alcohol ontstaat.

De gekozen techniek, de soort druiven, de kundigheid van de maker. Het maakt allemaal dat geen wijnsoort hetzelfde smaak. Juist dat maakt dat er voor elk wat wils is.

Alcoholvrije Vinobox

Nu is er dus ook een Vinobox met uitsluitend wijn zonder alcohol. Of beter gezegd: wijn met heel weinig alcohol. Alcoholvrije wijn bevat minder dan 0,5% alcohol. Vergelijkbaar met appelsap, waarover je jezelf waarschijnlijk ook geen zorgen maakt.

Vinobox is een soort abonnement op wijn. Je kan het voor één of meer maanden afnemen, of cadeau doen aan een ander. De exacte inhoud is een verassing, maar het zijn wel wijnen die passen bij jouw smaak.

Wat zat er bij mij in?

Elke Vinobox zal natuurlijk een andere inhoud hebben. Om je toch een indruk te geven, in mijn Vinobox zaten de volgende wijnen:

  • Bon Voyage Pinot Noir Brut
  • Bon Voyage Cabernet Sauvignon
  • Toselli Spumante Bosca

Een leuke variatie aan wijnen, allemaal lekker om te drinken en zeker geen druivensap. Knap gedaan, want ik had nog niet eens vooraf mijn voorkeuren doorgegeven!

Meer lekkere drankjes

Op Eetman vind je nog veel meer over lekkere drankjes. Bijvoorbeeld zelf te maken smoothies en milkshakes, maar ook van mijn grote favoriet: speciaalbier.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen