Home » Recepten » Bijgerechten » Groentespiesen voor de barbecue

De zomer is officieel begonnen, de barbecues gaan weer aan. Tijd om wat variatie voor de standaard barbecue gerechten te bedenken. Na een beetje uitproberen kwam ik op deze groentespiesen met paprika, ananas, tomaat en champignon.

De groentespiesen kosten weinig voorbereiding en het resultaat is erg lekker. Hooguit even de tijd nemen om de olijfolie goed in de champignons te laten trekken, anders worden ze erg droog. Let ook op als je houten satéprikkers gebruikt: laat ze een tijdje in water weken, anders verbranden ze op de barbecue.

Ik heb het trouwens niet geprobeerd, maar ik denk dat je de groentespiesen ook prima in de grill kunt bereiden.

Ingrediënten

Groentespiesen voor 6 personen:

  • 1 bakje cherry tomaten
  • 1 bakje (liefst kleine) champignons
  • 1 ananas, of 1 blikje ananasringen
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • satéprikkers

Groentespiesen voor op de barbecue recept

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je de groentespiesen:

  1. Meng olijfolie en knoflook

    Meng in een bak een flinke scheut olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook.

  2. Champignons schoonmaken en snijden

    Borstel de champignons schoon (niet in water schoonmaken, anders trekt de olijfolie er niet goed in). Snij de champignons als ze wat groot zijn in twee stukken.

  3. Doe de champignons in de olijfolie

    Meng de champignons door de olijfolie. Laat de olijfolie 15 minuten er in trekken.

  4. Snij ananas en paprika

    Snij de ananas in ringen en die ringen daarna in stukken. Snij ook de paprika in stukken.

  5. Maak de spiesen

    Maak de groentespiesen door om en om de verschillende groentes er aan te prikken.

  6. Grill de spiesen

    Bereid de spiesen op de barbecue of in de grill. Als de champignons en de paprika zacht zijn is het klaar.

Serveer met bijvoorbeeld whisky cocktailsaus.

barbecue groentespiesen

Meer recepten

Vind je de Groentespiesen voor op de barbecue lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met vegetarische bijgerechten van eetman.nl. Bijvoorbeeld de Gegrilde courgette van de BBQ.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen