Home » Nieuws » Barbecue guide met deze Falafel spiesen downloaden?

Een food blog maken heeft heel veel voordelen. Onder andere natuurlijk dat ik elke week weer allerlei nieuwe gerechten kan uitproberen. Maar ook dat je zo af en toe uitgenodigd wordt voor leuke events. Zo was ik bijvoorbeeld uitgenodigd bij de barbecue workshop van Only for Men en Napoleon. Met als resultaat deze barbecue guide. Een leuk e-book met barbecue tips en recepten.

De barbecue workshop was erg leuk. Samen met vier andere bloggers ging ik lekker met de barbecue’s van Napoleon spelen. Met als doel om daarna een paar lekkere recepten voor de barbecue guide te kunnen bedenken. Vooraf had ik wel even vriendelijk gevraagd of de organisatie besefte dat mijn recepten vegetarisch zouden zijn. Niet bepaald standaard in barbecue-land. Maar dat was juist heel welkom voor de afwisseling.

Barbecue guide - Salade met Old Amsterdam en noten recept

De workshop was bij de Only for Men kledingwinkel in Rosmalen. De winkel zelf was heel mooi en had een relaxte sfeer, maar wij werden al snel naar buiten gestuurd. Daar hadden de mannen van Napoleon twee van hun beste gasbarbecue’s neergezet. Daar was ook Roel Westra, die de workshop ging geven. Het kan zomaar zijn dat je hem kent als Pitmaster X. Onder die naam heeft hij bizarre aantallen volgers op Youtube, Facebook en Instagram. Hij weet alles van barbecuen. Met zijn tips en hulp zijn we lekker gaan bakken, roken en grillen. Gezellig en leerzaam.

Vooraf was ik niet zo bekend met het gebruik van een gasbarbecue. Ik ben meer van de rokende kolen. Maar na afloop was ik er echt van onder de indruk. Bijvoorbeeld omdat er een keramische plaat op zat om echt gloeiend heet te kunnen grillen. En omdat er een speciaal laatje in zat, waarin je houtsnippers kan doen. Die geven het eten dan die rokerige smaak, die ik van kolen-barbecues ken. En dan heb je toch weer een soort van houtvuur. Heel tof dus!

De barbecue guide

Het resultaat van al ons ‘harde werken’ is de barbecue guide met tips van Roel over barbecuen in het algemeen en de recepten die we na afloop inleverden.

Van mij staan er twee lekkere vegetarische gerechten in: Falafel BBQ spiesen met knoflooksaus en Salade met Old Amsterdam en noten. De eerste is een lekkere variant op je standaard shaslick-spiesen. De tweede is een salade met zoveel lekkers erin dat er zeker veel van gegeten gaat worden.

Only for Men barbecue guide spiesen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen