0.0 van 0
Home » Recepten » Soeprecepten » Broccolisoep recept

Hou je van broccoli? En van soep? Dat is mooi, want dan is dit broccolisoep recept perfect voor jou. Een heerlijke en ook nog eens gezonde soep.

Naar het recept

Ook mijn kinderen vinden broccoli hartstikke lekker. Dat is fijn want broccoli zit vol met vezels, vitaminen en mineralen. Gezonde dingen dus. In ieder geval was ik dus niet verbaasd dat mijn jongste zoon de lekkere broccolisoep, die hier op de foto staat, ging maken. Het is een van de recepten uit het Kookboek voor kleine chefkoks, dat hij ooit van zijn oma heeft gekregen. Een leuk boek dat ik je kan aanraden voor als je nog jonge kinderen hebt. Het recept dat hieronder staat komt daar dus ook grotendeels uit.

We hebben wel de kippenbouillon vervangen door groentebouillon, want we wilden dat het vegetarisch werd. Mijn zoon deed al het werk, met af en toe een tip van zijn moeder. Ik mocht er na afloop een mooie foto van maken. En de soep opeten natuurlijk. Dat was zeker geen straf. Het is een stevig gevulde, klein beetje dikke, broccolisoep. Precies waar ik van hou. Als jij ook van broccoli houdt, dan is dit zeker een goed recept voor jou.

Ga je deze soep maken, let dan op: de broccoli moet een uur lang in een bak met water en citroensap staan. Al met al ben je dus al snel twee uur bezig voor de soep klaar is.

Broccolisoep recept

0.0 van 0
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

4

porties
Totale tijd

2

uren 

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli

  • 45 gram roomboter

  • 1 ui

  • 4 eetlepels bloem

  • 3 groentebouillonblokjes

  • 1 theelepel basilicum

  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

  • 1 citroen

  • zout naar smaak

  • versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Ook nodig
  • Staafmixer – hier vind je een goede

Recept

  • Broccoli in citroenwater zetten
    Snij roosjes van 500 gram broccoli. Zet ze dan in een bak met koud water. Pers 1 citroen uit en voeg het sap aan het water toe. Laat de broccoli zo een uur lang staan. Daarna snij je de broccoli in kleine stukjes.
  • Ui bakken en water koken
    Versnipper 1 ui. Doe 45 gram roomboter in een grote soeppan en zet die op middelhoog vuur. Bak de ui een minuut of drie, tot hij lichtbruin begint te worden. Kook intussen 1,2 liter water, bijvoorbeeld in de waterkoker.
  • Bloem en bouillon toevoegen
    Zet het vuur nu laag en voeg 4 eetlepels bloem toe. Roer de bloem er snel goed doorheen. Voeg nu beetje bij beetje het kokende water toe, terwijl je goed roert zodat er geen klonten ontstaan. Voeg dan 3 groentebouillonblokjes toe en laat het 3 minuten doorkoken.
  • Broccoli, peterselie, basilicum, zout en peper erbij
    Voeg dan de broccoli aan de soep toe. Maak 1 eetlepel verse peterselie klein en voeg ook die toe. Voeg ook 1 theelepel basilicum toe en alvast een beetje zout en peper.
  • 30 minuten koken
    Roer alles goed door elkaar en breng de soep aan de kook. Laat hem dan met de deksel schuin op de pan 30 minuten langzaam koken.
  • Soep pureren
    Na 30 minuten maak je de soep met een staafmixer fijn.
  • Op smaak maken
    Breng de broccolisoep tot slot op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Opmerkingen

  • Ga je deze soep maken, let dan op: de broccoli moet een uur lang in een bak met water en citroensap staan. Al met al ben je dus al snel twee uur bezig voor de soep klaar is.

Meer soeprecepten

Vind je deze broccolisoep lekker? Ben je op zoek naar nog meer vegetarische soeprecepten? Kijk dan ook eens op de pagina met alle soeprecepten van eetman.nl.

Broccolisoep recept dec 2020 800x800
Broccolisoep

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen