Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei

Meer beleg dan broodje. Zo zie ik het graag. Geen wonder dus dat dit Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei hier in huis heel erg in de smaak viel. Kijk maar eens op die foto. Daar kan je niet met mes en vork meer doorheen, dus je mag hem met je handjes eten.

Het leek me leuk om voor de afwisseling eens gegrilde groenten op het broodje gezond te doen. Sommige groenten worden zelfs lekkerder als ze een beetje aangebrand zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tomaat en paprika. Die heb ik er dus ook bij gedaan. Als je me niet gelooft, kijk maar eens op Lifehacking.nl. Dat is sowieso een leuke website trouwens.

De lijst met ingrediënten is wat lang, maar laat je er niet door afschrikken. Ik had er best wat van over, maar dat was perfect om later in een lekkere salade te verwerken.

Ingrediënten

Voor 1 broodje gezond met gegrilde groenten:

 • 1 Italiaanse bol
 • 1/8 komkommer
 • handje (circa 10 gram) veldsla
 • 1 ei
 • 1/4 rode puntpaprika
 • 25 gram extra belegen kaas
 • 5 cherry tomaten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1/4 ui
 • 5 gram pijnboompitten
 • klontje halvarine
 • vers gemalen zwarte peper
Loading...

Broodje gezond met gegrilde groenten maken

Eerst kook je het ei hard, waarna je het laat afkoelen in koud water. Tenslotte snij je het ei in plakjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder boter, totdat ze een beetje beginnen te verkleuren. Haal de pan dan snel van het vuur.

Intussen snij je de de komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf. Was ook de veldsla, rasp de oude kaas, halveer de cherry tomaten en snij de ui in halve ringen.

Verwijder de zaadlijsten uit de puntpaprika, waarna je hem in repen snijdt.

Doe wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Dan leg je de tomaatjes met de platte kant naar beneden in de pan. Doe ook de puntpaprika en de uiringen er in. De puntpaprika en de uiringen moet je af en toe door elkaar husselen. De tomaatjes kan je gewoon laten liggen. Alle de groenten licht aan beginnen te branden zijn ze klaar en haal je de geroosterde groenten uit de pan.

Snij de Italiaanse bol doormidden en smeer een beetje halvarine op beide helften.

Leg dan de komkommer, de sla en de wortel op de Italiaanse bol. Daarna leg je het ei er op, dan de geroosterde groenten en de pijnboompitten. Rasp er dan wat extra belegen kaas overheen.

Maal er tot slot een beetje zwarte peper overheen en het Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei is klaar.

Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei recept

Meer broodjes

Vond je het Broodje gezond met gegrilde groenten sla en ei lekker? Dan ben je vast op zoek naar meer lekkere broodjes voor de lunch. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische broodjes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen