Ben je op zoek naar een luxe broodje voor de lunch? Maak het jezelf dan niet moeilijk, je hebt hem al gevonden. Deze ciabatta met brie en honing is in 10 minuten klaar. Dat is nog eens een kleine moeite voor zo’n lekker broodje.
Het broodje brie is een lekkere combinatie van gesmolten brie, zoete honing, smakelijke pijnboompitten. Een beetje sla maakt het fris en gezond. Ik maak ze graag met van die afbak ciabatta’s, want dat vind ik sowieso altijd al erg lekkere broodjes. Volgens mij zullen alle witte harde broodjes wel goed bij dit recept passen. Zachte broodjes en bruine broodjes lijken me er niet zo lekker bij, maar smaken verschillen.
Niet echt fotogeniek
Grrr een kleine ergernis: het lukt me maar niet om een echt mooie foto te maken van de ciabatta’s. Deze foto’s zijn alweer poging twee en nog steeds ben ik er niet helemaal blij mee. Geluk bij een ongeluk is natuurlijk dat dit wel een heel makkelijke smoes is, om ze binnenkort nog een keer te maken.
Ingrediënten
Voor 4 ciabatta’s met brie:
- 4 kleine afbak ciabatta’s
- 200 gram brie
- 3 eetlepels pijnboompitten
- vloeibare honing
- 20 gram rucola sla
- 1/3 komkommer
Ciabatta met brie en honing maken
Dit broodje met brie, honing en rucola is zo gemaakt. In deze video zie je precies hoe het moet. Daarna volgt de hele beschrijving in tekst.
Ciabatta met brie en honing recept
Benodigde tijd: 20 minuten
Zo makkelijk maak je dit broodje:
- Pijnboompitten roosteren
Rooster 3 eetlepels pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Schud de koekenpan tijdens het roosteren regelmatig. Als ze bruine plekjes krijgen dan haal je de pan ogenblikkelijk van het vuur.
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor naar 200 graden.
- Ciabatta’s en komkommer snijden
Snij intussen 4 afbak ciabatta’s door, maar hou de helften nog wel op elkaar. Snij 1/3 komkommer in dunne plakken.
- Brie snijden
Snij 200 gram brie in plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Let even op dat je ze niet allemaal op elkaar neerlegt, want dan plakken ze gewoon weer aan elkaar.
- Ciabatta’s kort bakken
Bak 4 kleine afbak ciabatta’s in de oven. Volg daarbij de instructies op de verpakking, maar haal ze wel 2 minuten eerder uit de oven.
- Beleggen met brie en honing
Besmeer de ciabatta’s dun met vloeibare honing. Bedek de bovenkant van de van de ciabatta’s met de brie.
- Nog 2 minuten bakken
Leg de bovenkant met de brie erop nog 2 minuten in de oven, zodat de brie smelt.
- Beleggen met pijnboompitten, sla en komkommer
Haal de ciabatta’s uit de oven. Doe op de onderkant de pijnboompitten, een beetje rucola en een paar plakjes komkommer. Daar bovenop leg je tenslotte de bovenkant met de gesmolten brie.
Je ciabatta met brie en honing is nu klaar. Eet smakelijk!

Meer lekkere broodjes
Wat vind je van de ciabatta met brie en honing? Zoek je meer lekkere recepten voor luxe broodjes? Kijk dan op de pagina met alle vegetarische broodjes.
[…] Ciabatta met brie, honing, sla en pijnboompitten […]