Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Ciabatta met brie en honing

Ben je op zoek naar een luxe broodje voor de lunch? Maak het jezelf dan niet moeilijk, je hebt hem al gevonden. Deze ciabatta met brie en honing is in 10 minuten klaar. Dat is nog eens een kleine moeite voor zo’n lekker broodje.

Het broodje brie is een lekkere combinatie van gesmolten brie, zoete honing, smakelijke pijnboompitten. Een beetje sla maakt het fris en gezond. Ik maak ze graag met van die afbak ciabatta’s, want dat vind ik sowieso altijd al erg lekkere broodjes. Volgens mij zullen alle witte harde broodjes wel goed bij dit recept passen. Zachte broodjes en bruine broodjes lijken me er niet zo lekker bij, maar smaken verschillen.

Niet echt fotogeniek

Grrr een kleine ergernis: het lukt me maar niet om een echt mooie foto te maken van de ciabatta’s. Deze foto’s zijn alweer poging twee en nog steeds ben ik er niet helemaal blij mee. Geluk bij een ongeluk is natuurlijk dat dit wel een heel makkelijke smoes is, om ze binnenkort nog een keer te maken.

Ingrediënten

Voor 4 ciabatta’s met brie:

  • 4 kleine afbak ciabatta’s
  • 200 gram brie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • vloeibare honing
  • 20 gram rucola sla
  • 1/3 komkommer

Ciabatta met brie en honing maken

Dit broodje met brie, honing en rucola is zo gemaakt. In deze video zie je precies hoe het moet. Daarna volgt de hele beschrijving in tekst.

Ciabatta met brie en honing recept

Benodigde tijd: 20 minuten.

Zo makkelijk maak je dit broodje:

  1. Pijnboompitten roosteren

    Rooster 3 eetlepels pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Schud de koekenpan tijdens het roosteren regelmatig. Als ze bruine plekjes krijgen dan haal je de pan ogenblikkelijk van het vuur.

  2. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 200 graden.

  3. Ciabatta’s en komkommer snijden

    Snij intussen 4 afbak ciabatta’s door, maar hou de helften nog wel op elkaar. Snij 1/3 komkommer in dunne plakken.

  4. Brie snijden

    Snij 200 gram brie in plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Let even op dat je ze niet allemaal op elkaar neerlegt, want dan plakken ze gewoon weer aan elkaar.

  5. Ciabatta’s kort bakken

    Bak 4 kleine afbak ciabatta’s in de oven. Volg daarbij de instructies op de verpakking, maar haal ze wel 2 minuten eerder uit de oven.

  6. Beleggen met brie en honing

    Besmeer de ciabatta’s dun met vloeibare honing. Bedek de bovenkant van de van de ciabatta’s met de brie.

  7. Nog 2 minuten bakken

    Leg de bovenkant met de brie erop nog 2 minuten in de oven, zodat de brie smelt.

  8. Beleggen met pijnboompitten, sla en komkommer

    Haal de ciabatta’s uit de oven. Doe op de onderkant de pijnboompitten, een beetje rucola en een paar plakjes komkommer. Daar bovenop leg je tenslotte de bovenkant met de gesmolten brie.

Je ciabatta met brie en honing is nu klaar. Eet smakelijk!

Ciabatta met brie en honing

Meer lekkere broodjes

Wat vind je van de ciabatta met brie en honing? Zoek je meer lekkere recepten voor luxe broodjes? Kijk dan op de pagina met alle vegetarische broodjes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen