5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Crêpes Suzette met vanille ijs

Dit is echt een waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje. Crêpes Suzette met vanille ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille ijs.

Naar het recept

Voor grote kinderen zoals ik is er nog een leuke reden om crêpes Suzette te maken: de crêpes (een chique woord voor flensjes) worden ook nog eens geflambeerd. Kijk daar kan je een luxe diner natuurlijk mee afsluiten.

Heb ik al gezegd dat er lekker zoete sinaasappelsaus met Grand Marnier overheen gaat? Win, win, win dus. De alcohol verbrand ‘grotendeels’ dus je kinderen kunnen er wel van mee eten. Crêpes Suzette is een van mijn favoriete recepten, maar dat had je waarschijnlijk al door.

Crêpes Suzette met vanille ijs

5.0 van 1 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

1

uur 

30

minuten

Maak jij de heerlijke Crêpes Suzette met vanille ijs. Een dessert van warme flensjes met sinaasappelsaus, geflambeerde cognac en vanille ijs.

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 120 gram bloem

  • 1 mespuntje zout

  • 2 eieren

  • 1 eierdooier

  • 200 milliliter melk

  • 80 milliliter water

  • 200 milliliter vers geperste sinaasappelsap (ca 6 sinaasappels)

  • 50 milliliter citroensap

  • 125 gram bruine basterdsuiker

  • 60 gram roomboter

  • 4 eetlepels Grand Marnier (sinaasappellikeur)

  • 4 bolletjes vanille ijs

Recept

  • Voorbereiding (kan eerder op de dag)
  • Bloem, zout en vanillesuiker mengen
    Zeef de bloem in een grote kom. Meng er dan de zout en de vanillesuiker doorheen.
  • Ei, melk en water toevoegen
    Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe 2 eieren in het kuiltje. Scheid de eierdooier van 1 ei. Doe ook de eierdooier in het kuiltje. Voeg al roerend de melk en het water toe. Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag daarna afgedekt minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  • Sinaasappelsaus maken
    Pers de sinaasappelen uit en doe dan de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg ook het citroensap en en de basterdsuiker toe. Breng het aan de kook en laat het nog een minuut of 15 koken tot een gebonden saus.
  • Flensjes bakken
    Smelt de helft van de roomboter en roer deze door het beslag. Verhit daarna een kleine koekenpan. Bak daarin met de rest van de roomboter, één voor één, 2 flensjes per persoon. Zet de flensjes dan met een bord er bovenop afgedekt weg.
  • De Crêpes Suzette maken (15 minuten voor het eten)
  • Flensjes vouwen
    Vouw de flensjes in vieren.
  • Sinaasappelsaus over de flensjes
    Verwarm daarna de sinaasappelsaus in de koekenpan op een laag vuur. Leg de opgevouwen flensjes in de saus. Schep de saus met een lepel ook over de flensjes heen.
  • Flamberen
    Doe de Grand Marnier in een soeplepel. Hou er een vlam bij zodat de drank in brand vliegt. Giet de brandende Grand Marnier over de flensjes met saus heen.
  • Serveren
    Serveer de geflambeerde flensjes dan meteen op de borden met wat saus er over en een bol vanille ijs.

Recept video

Meer lekkere dessert recepten

Vind je de Crêpes Suzette lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere lekkere desserts op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze:

Of kijk op de verzamelpagina met alle vegetarische nagerechten.

Crepes Suzette met vanille ijs recept nov 2019 800x800
Crepes Suzette met vanille ijs

Getagd in:

, ,

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen