Home » Recepten » Curry met jackfruit, bonen en paprika

Ben je ook een curry fan? Deze curry met jackfruit, bonen en paprika moet je zeker proberen. Hij is makkelijk te maken en staat na een half uurtje op tafel. Hij is ook perfect als je een milde, niet te pittige curry wil. Wil juist wel pittig, dan voeg je gewoon wat extra sambal toe.

Voor deze curry gebruikte ik weer één van mijn favoriete vruchten: de jackfruit. Of nog specifieker: een blikje Young Jackfruit. Als je de partjes daarin met een vork uit elkaar trekt, heb je een perfecte vleesvervanger. De structuur lijkt dan erg op vlees, terwijl de vrucht geen hele extreme smaak heeft. Hij neemt gewoon de smaak van de rode curry over.

Leuk om te weten: een deel van de curry-ingrediënten kocht ik bij Foodello.nl. Dat is een online supermarkt tegen voedselverspilling. Eten dat nog perfect is, maar bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum nadert. Het werkt makkelijk en alles wordt snel bezorgd.

Ingrediënten

Curry voor 4 personen:

  • 250 gram rijst
  • 550 gram blik young jackfruit
  • 75 gram rode curry pasta
  • 400 milliliter blik kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode ui, in kwart ringen
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 1 paprika in kleine reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sambal
  • 0,5 limoen
  • zout naar smaak

Optioneel:

  • 2 afbak naan broden

Curry met jackfruit, bonen en paprika recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze curry met jackfruit en bonen maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Curry met jackfruit, bonen en paprika maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je deze curry met jackfruit:

  1. Jackfruit losmaken

    Giet een 550 gram blik jonge jackfruit af. Doe de partjes in een bakje. Trek de partjes met een vork los.

  2. Rijst koken

    Kook 250 gram rijst. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bonen doppen

    Dop 250 gram sperziebonen en halveer ze.

  4. Paprika, rode ui en lente-ui snijden

    Verwijder de zaden uit 1 paprika en snij hem in reepjes. Snij 1 rode ui in kwart ringen. Snij 2 lente-uitjes in ringen. Zet ze samen apart.

  5. Knoflook snijden

    Snij 3 tenen knoflook fijn.

  6. Sperziebonen bakken

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de sperziebonen dan 3 minuten.

  7. Paprika, ui en lente-ui erbij

    Voeg de gesneden paprika, ui en lente-ui toe. Bak deze 4 minuten.

  8. Knoflook bakken

    Voeg de gesneden knoflook toe en bak ook die nog 1 minuut.

  9. Jackfruit, curry, kokosmelk en koriander erbij

    Voeg de jackfruit, 75 gram rode curry pasta, 400 milliliter kokosmelk en 2 theelepels gedroogde koriander toe. Laat het met de deksel erop 5 minuten sudderen.

  10. Limoensap maken

    Pers intussen 0,5 limoen uit.

  11. Cashewnoten erbij

    Meng 100 gram cashewnoten door de groenten.

  12. Op smaak maken met zout, sambal en limoensap

    Maak het geheel op smaak met zout, ongeveer 2 theelepels sambal en het limoensap.

Serveer de curry met de rijst en (optioneel) het naan brood.

Curry met jackfruit, bonen en paprika

Meer recepten

Vind je deze rode curry met bonen en jackfruit lekker? Zoek je meer recepten met deze bijzondere vrucht Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten, zoals deze hachee van jackfruit en bonen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen