5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Curry met jackfruit, bonen en paprika

Ben je ook een curry fan? Deze curry met jackfruit, bonen en paprika moet je zeker proberen. Hij is makkelijk te maken en staat na een half uurtje op tafel. Hij is ook perfect als je een milde, niet te pittige curry wil. Wil juist wel pittig, dan voeg je gewoon wat extra sambal toe.

Naar het recept

Voor deze curry gebruikte ik weer één van mijn favoriete vruchten: de jackfruit. Of nog specifieker: een blikje Young Jackfruit. Als je de partjes daarin met een vork uit elkaar trekt, heb je een perfecte vleesvervanger. De structuur lijkt dan erg op vlees, terwijl de vrucht geen hele extreme smaak heeft. Hij neemt gewoon de smaak van de rode curry over.

Alle ingrediënten van deze rode curry kan je gewoon makkelijk in elke wat grotere supermarkt vinden. Je moet hem zeker een keer maken!

Curry met jackfruit, bonen en paprika

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

30

minuten

Ben je ook curry fan? Deze curry met jackfruit, bonen en paprika moet je zeker proberen. Makkelijk te maken en na 30 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 250 gram rijst

  • 550 gram blik young jackfruit

  • 75 gram rode curry pasta

  • 400 milliliter blik kokosmelk

  • 100 gram cashewnoten

  • 250 gram sperziebonen

  • 1 rode ui, in kwart ringen

  • 3 tenen knoflook, fijngesneden

  • 2 stengels lente-ui

  • 2 theelepels gedroogde koriander

  • 1 paprika in kleine reepjes

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels sambal

  • 0,5 limoen

  • zout naar smaak

  • Optioneel
  • 2 afbak naan broden

Recept

  • Jackfruit losmaken
    Giet een 550 gram blik jonge jackfruit af. Doe de partjes in een bakje. Trek de partjes met een vork los.
  • Rijst koken
    Kook 250 gram rijst. Volg daarvoor de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bonen doppen
    Dop 250 gram sperziebonen en halveer ze.
  • Paprika, rode ui en lente-ui snijden
    Verwijder de zaden uit 1 paprika en snij hem in reepjes. Snij 1 rode ui in kwart ringen. Snij 2 lente-uitjes in ringen. Zet ze samen apart.
  • Knoflook snijden
    Snij 3 tenen knoflook fijn.
  • Sperziebonen bakken
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan. Bak de sperziebonen dan 3 minuten.
  • Paprika, ui en lente-ui erbij
    Voeg de gesneden paprika, ui en lente-ui toe. Bak deze 4 minuten.
  • Knoflook bakken
    Voeg de gesneden knoflook toe en bak ook die nog 1 minuut.
  • Jackfruit, curry, kokosmelk en koriander erbij
    Voeg de jackfruit, 75 gram rode curry pasta, 400 milliliter kokosmelk en 2 theelepels gedroogde koriander toe. Laat het met de deksel erop 5 minuten sudderen.
  • Limoensap maken
    Pers intussen 0,5 limoen uit.
  • Cashewnoten erbij
    Meng 100 gram cashewnoten door de groenten.
  • Op smaak maken met zout, sambal en limoensap
    Maak het geheel op smaak met zout, ongeveer 2 theelepels sambal en het limoensap.

Recept video

Opmerkingen

  • Serveer de curry met de rijst en (optioneel) het naan brood.

Meer recepten

Vind je deze rode curry met bonen en jackfruit lekker? Zoek je meer recepten met deze bijzondere vrucht Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten, zoals deze hachee van jackfruit en bonen.

Curry met jackfruit-bonen-en-paprika 800x800
Curry met jackfruit-bonen-en-paprika

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen