Home » Nieuws » De Leistert. Relaxt op vakantie in Limburg

Ik ben nogal een planner, dus ook mijn vakanties bereid ik nogal ruim van tevoren voor. Ook al ben ik net terug, ik zit nu alweer te kijken naar mooie bestemmingen. Eén van die leuke bestemmingen is recreatiepark de Leistert in Limburg. Het lijkt me de perfecte plek om een huisje te huren of voor een luxe kampeervakantie.

Na een paar jaar vakantie in hotels zou mijn volgende vakantie zomaar weer eens een kampeervakantie kunnen worden. In een hotel heerst altijd een beetje een strak ritme voor het ontbijt en het avondeten. Op een camping slaap je gewoon lekker uit en doe je alles op je eigen tijd. Dat is toch ook wel heel aantrekkelijk.

In mijn leven ben ik al naar heel wat campings geweest. Vaak in Nederland, maar ook vaak in Frankrijk. De campings varieerden van een simpele plek in het bos tot luxe vijfsterren campings met veel faciliteiten. Ik weet wel wat ik wil inmiddels en de Leistert lijkt me hartstikke leuk. Ik ga je vertellen waarom.

De Leistert

De afgelopen jaren begon mijn vakantie met twaalf uur autorijden. Vergeleken daarmee is een luxe camping in Limburg wel heel aantrekkelijk. Limburg is immers een van de mooiste provincies van Nederland, op een paar uurtjes rijden van mijn huis. De zomers in Nederland zijn meestal mooi, maar kennen natuurlijk ook af en toe wat regen. Daarom is het fijn dat bij de Leistert heel veel indoor faciliteiten zijn.

De Leistert - La Selva Food & Drinks 1

Huisje huren of kamperen?

Wordt het een huisje of een kampeerplaats? Bij de Leistert zijn heel veel soorten huisjes, van lodges tot zelfs grote huizen voor wel 18 personen. Lekker voor in het nog wat koudere voor- en naseizoen.

Voor mijn zomervakantie lijkt kamperen me het leukst. De vraag is vooral hoe luxe willen we het hebben. Gewoon een plaats met water en stroom, of met prive sanitair? Alles is mogelijk bij camping de Leistert. Er zijn zelfs kampeerplaatsen met privé sanitair en infrarood sauna. Glamping in Nederland zou het wel eens kunnen worden. Na een paar jaar hotels ben ik inmiddels wel een beetje verwend.

De Leistert - Kampeerplaats Standaard Plus 1

Er is van alles te doen op de Leistert

Ik hou erg van wandelen en steden bezoeken. Dat kan natuurlijk goed in Limburg. Maar ook op het recreatiepark zelf is enorm veel te doen. Ik weet zeker dat het grote binnenzwembad en het buitengolfslagbad door mijn zoons veel gebruikt zullen worden. En ook de drie restaurants en de bowlingbaan zien er goed uit. Het is teveel om op te noemen, zelfs mijn favoriet: de jeux de boules baan ontbreekt niet.

Subtropisch zwembad 1

Heel veel voor kinderen

Mijn zoons zijn alweer wat ouder, maar dit is ook een top bestemming voor jongere kinderen. Er zijn grote speeltuinen, waarvan er één ook indoor is. Er is een recreatieteam voor het vermaak, een waterspeeltuin, sportvelden. Daar is echt over nagedacht.

Kortom: een superleuk recreatiepark in het mooie Limburg, waar je met mooi en minder mooi weer heerlijk kan relaxen.

De Leistert Buitenhof de Leistert vierkant

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen