Home » Drinken » Speciaalbier » Duchenne heroes Stanmen bier

Wie wil er een biertje drinken voor het goede doel? Ik wel, dus kocht ik Stanmen bier. Dat is geen gewoon speciaal bier, maar een zeer speciaal bier. In de winkel zal je het Stanmen bier namelijk niet vinden, want het is speciaal gebrouwen om geld op te halen voor de Duchenne Heroes.

De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar het Duchenne Parent Project. Met dit geld steunen zij onderzoek naar een medicijn en behandelingen die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. En het werkt! De laatste 10 jaren is de levensverwachting van patiënten met Duchenne fors gestegen.

Mijn collega Rogier Tolboom fietst al een paar jaar mee in een team van de Duchenne heroes, dat de Stanmen heet. Zo halen ze geld op voor dit goede doel.

Duchenne heroes

Als je met Duchenne wordt geboren, dan breken je spieren langzaam af. Rond het 10levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.

Mijn collega Rogier fietst mee in een team van de Duchenne heroes, dat de Stanmen heet. Het team is opgericht door twee vaders die allebei een zoon hebben die deze verschrikkelijke ziekte heeft. En een aantal mensen zoals Rogier die dit doel aan het hart gaat. Als je hem wilt sponsoren, dan kan dat via zijn zijn persoonlijke pagina hier.

Stanmen bier

Naast fietsen houden de leden van het Stanmen team allemaal wel van een biertje. Daarom hebben ze bedacht om hun eigen bier te laten brouwen. De opbrengst daarvan kwam in zijn geheel ten goede aan het onderzoek naar een medicijn voor Duchenne.

Ze hebben twee soorten bier gebrouwen:

  • Stanmen Strong Tripel
  • Stanmen Blond

De tripel is gebrouwen op een zeer kleine schaal. Het bier is gebrouwen in het Gulpener Brouwlokaal. Dat wil zeggen dat team Stanmen de receptuur zelf heeft ontwikkeld, de hop zelf heeft geplukt en uiteindelijk het bier ook echt zelf heeft gebrouwen, een collectors item! Je kan het helaas ook niet meer kopen.

Het blond bier wordt op iets grotere schaal gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in Meer, België. Van het blond bier waren toen ik het bestelde nog maar 200 flessen beschikbaar.

Het Stanmen bier is inmiddels niet meer te koop. Jammer, want ik vond het Stanmen blond bier erg lekker. De Stanmen trippel heb ik niet geproefd.

Duchenne Heroes Stanmen bier 1

Meer bier inspiratie

Ik hou wel van een biertje en jij wellicht ook. Als je inmiddels je sponsoring aan Rogier hebt geregeld, baalt dat je geen Stanmen bier meer kan kopen en nog geld over hebt, dan kan ik je nog wel een lekker bier aanraden. Een van de lekkerste bieren die ik ken: Den Bangelijke Trippel uit Antwerpen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen