0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Espresso-chocolade cupcakes

Koffie en chocola passen qua smaak heel erg goed bij elkaar. Probeer het maar eens. Pak een stuk pure chocolade, neem er een hap van en spoel die weg met een slok espresso. Heerlijk! Reden te meer om cupcakes te maken en daarin zowel pure chocolade als espresso koffie te verwerken. Espresso-chocolade cupcakes dus. Hier vind je het recept.

Naar het recept

Wist je dat je cupcakes maken nauwelijks tijd kost? Je bent een minuut of tien bezig om het beslag te maken en vervolgens staan ze twintig minuten in de oven. Jammer dat ze dan nog moeten afkoelen eigenlijk. Ik maakte deze espresso cupcakes voor een lekkere brunch, maar cupcakes zijn ook een heerlijke traktatie voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Cupcake vormpjes

Voor de cupcake vormpjes kan je van die papieren vormpjes gebruiken. Dan raad ik je wel aan om er twee in elkaar te laten zitten. Ze zijn meestal een beetje slapjes en storten al snel in door het beslag. Beter nog zet je de papieren vormpjes in een aluminium of siliconen vorm. Dan gaat het zeker goed en kan je ze ook makkelijk uit de vorm halen.

Espresso-chocolade cupcakes

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

12

stuks
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Koffie en chocola passen heel goed bij elkaar. Daarom zijn deze Espresso-chocolade cupcakes ook zo lekker. Hier vind je het recept.

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter

  • 250 milliliter espresso

  • 150 gram pure chocolade

  • 275 gram bloem

  • 12 gram bakpoeder (1 theelepel = 3 gram )

  • 75 gram witte basterdsuiker

  • 1 ei

  • Ook nodig
  • 12 cupcake vormpjes

Recept

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 200 graden. Intussen ga je de volgende stappen doen.
  • Voorbereiden
    Laat de roomboter in een pannetje op laag vuur vuur smelten. Haal de pan dan van het vuur. Maak de espresso en laat die afkoelen. Snij de pure chocolade in niet al te grote stukjes.

  • Bloem, bakpoeder en basterdsuiker mengen

    Meng de bloem, het bakpoeder en de basterdsuiker in een grote kom.
  • Ei, espresso en roomboter mengen
    Doe het ei in een andere kom en klop het los. Voeg dan de afgekoelde espresso en de gesmolten roomboter toe. Meng deze ingrediënten door elkaar.
  • Beslag mixen
    Giet beetje bij beetje het koffiemengsel bij de kom met bloem, terwijl je het met de mixer mengt. Schep daarna daarna met een lepel de de stukjes chocolade door het beslag.
  • Vormpjes vullen
    Vul de cupcake vormpjes voor ongeveer 3/4 deel met het beslag.
  • Bakken
    Bak de espresso-chocolade cupcakes 20 minuten op 200 graden.

Recept video

Meer bak recepten

Vind je de Espresso-chocolade cupcakes lekker? Dan vind je vast de andere bakrecepten op Eetman.nl ook lekker. Bijvoorbeeld de vanille cupcakes of de chocolade muffins met stukjes chocolade. Of een van de andere recepten van de pagina met alle snacks en gebak.

Espresso-chocolade cupcakes recept mrt 2021 800x800
Espresso-chocolade cupcakes

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen