0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Gado gado met basmati rijst

In Indonesië weten ze hoe je groenten extra lekker kan maken: door er kroepoek en satésaus bij te doen! Gado gado is één van de lekkerste gerechten wat mij betreft. Met dit eenvoudige recept maakt je zelf heerlijke heerlijke gado gado met basmati rijst!

Naar het recept

Hoe authentiek het onderstaande gado gado recept is, dat weet ik niet. Echte Indonesische koks zullen er wel om lachen. Dat maakt mij niet uit: dit is één van de favoriete gerechten bij mij thuis. We eten het met enige regelmaat. Het is ook een heerlijk gerecht voor kinderen. Niet pittig en er zit van alles in dat ze graag eten.

In plaats van normale kroepoek koop ik altijd cassave kroepoek. Normale kroepoek bevat garnalen en dat klinkt niet erg vegetarisch. In plaats van de basmati rijst kan je natuurlijk ook witte of pandan rijst nemen. Het resultaat wordt toch wel lekker.

Eet smakelijk!

Gado gado met basmati rijst

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Gado gado is een gerecht waar iedereen van houdt. Lekker met kroepoek en satésaus. Met dit recept maakt je dit gerecht makkelijk zelf!

Ingrediënten

  • 200 gram basmatirijst

  • 4 eieren

  • 200 gram winterpeen

  • 125 gram sperziebonen

  • 125 gram spitskool

  • 0,75 komkommer

  • 400 milliliter satésaus

  • 75 gram cassave kroepoek

Recept

  • Peen, sperziebonen en spitskool snijden
    Snij de winterpeen in reepjes. Dop en halveer de sperziebonen. Snij de spitskool in stukjes. Zet deze drie ingrediënten even samen apart, want ze gaan straks tegelijk de pan in.
  • Komkommer snijden
    Schil ook de komkommer er snij hem in blokjes.
  • Kook de rijst
    Breng water aan de kook. Kook daarin de basmatirijst, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Eieren koken
    Kook intussen ook de eieren hard.
  • Groenten koken
    Breng intussen ook een flinke pan water aan de kook. Als het water kookt dan kunnen de winterpeen, de sperziebonen en de spitskool erin. Laat de groenten 6 minuten koken. Haal dan de groenten uit de pan en koel ze in een vergiet af met koud water.
  • Satésaus maken
    Terwijl de groenten koken maak je de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveren
    Halveer de gekookte eieren en leg ze op de borden. Verdeel ook de groenten, de rijst en de komkommer over de borden. Dan doe je de satésaus op het bord en tot slot leg je de kroepoek erbij.

Recept video

Meer recepten

Vind je de gado gado lekker en zoek je nog meer vergelijkbare recepten? Kijk dan op de pagina met alle hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept! Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.

Gado gado met basmati rijst recept 800x800
Gado gado met basmati rijst

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen