Home » Recepten » Bijgerechten » Gegrild Knoflookbrood

Maak je wel eens knoflookbrood op de grill? Als je gaat barbecuen of de beschikking hebt over een goede contactgrill, dan is een gegrild knoflookbrood zo gemaakt. Een lekker en eenvoudig bijgerecht dat zeker gewaardeerd zal worden.

Veel heb je niet nodig om dit knoflookbrood te maken. De basis zijn het stokbrood, roomboter en knoflook. De peterselie, bieslook, het zout en de zwarte peper kan je eventueel gewoon weglaten. Het resultaat wordt dan nog steeds lekker.

Serveer het gegrilde knoflookbrood bijvoorbeeld bij een lekker bord soep. Het is dan een leuk alternatief voor de stokbroodjes die we daar ook vaak bij maken, en net een beetje meer bijzonder.

Ingrediënten

Knoflookbrood voor 4 personen:

  • 75 gram roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • een paar takjes peterselie
  • een paar stengels bieslook
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 afbak-stokbroodjes

Gegrild Knoflookbrood recept

Dit eenvoudige bijgerecht is zo gemaakt. In deze video zie je alle stappen. Onder de video staat de uitleg stap voor stap.

Knoflookbrood grillen

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je knoflookbrood van de grill:

  1. Roomboter

    Je begint met het maken van kruidenboter. Haal daarvoor 75 gram roomboter ruim van tevoren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur is.

  2. Knoflook

    Pers 3 teentjes knoflook uit en doe die dan bij de roomboter.

  3. Peterselie

    Knip een paar takjes peterselie af en snij die fijn. Doe ook de peterselie bij de roomboter.

  4. Bieslook

    Knip ook een paar stengels bieslook af en snij ook die fijn. Ook de bieslook doe je bij de roomboter.

  5. Zout en peper

    Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Meng dit alles goed door elkaar. De kruidenboter is dan klaar.

  6. Stokbrood

    Snij 2 afbak stokbroden nog ongebakken schuin in plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.

  7. Kruidenboter erop

    Besmeer dan zowel de boven als de onderkant van de plakken met de kruidenboter.

  8. Grillen

    Zet de contactgrill aan op de hoogste stand en laat hem heet worden. Leg dan de stokbroodjes met kruidenboter er op. Grill ze ongeveer 2,5 minuut, totdat er mooie grill strepen op staan.

  9. Afkoelen

    Laat het gegrilde knoflookbrood afkoelen, voordat je het serveert.

Gegrild Knoflookbrood recept 800x800
Gegrild Knoflookbrood

Meer bijgerechten

Vind je het gegrilde knoflookbrood een lekker bijgerecht? Kijk dan ook eens naar de andere recepten op de pagina met alle vegetarische bijgerechten op Eetman.nl.

Gegrild Knoflookbrood recept 2 Uitgelicht
Contactgrill

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen