0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Geroosterde groentetaart met aubergine, paprika, ui en feta

Heb je zin in een heerlijke geroosterde groentetaart met aubergine, paprika, ui, zoete aardappel en fetakaas? Met dit makkelijke vegetarische recept maak je hem.

Naar het recept

Met het uiterlijk zit het wel goed bij deze geroosterde groentetaart. Als je hem op tafel zet, krijgt iedereen spontaan honger. En terecht: hij is ook hartstikke lekker. De aubergine, paprika, ui en zoete aardappel rooster je eerst in de oven. Daarna gebruik je die als vulling voor je vegetarische geroosterde groentetaart.

Het werk valt wel mee, maar begin op tijd: het snijden van de groenten, het roosteren van de groenten en tenslotte het bakken kost al snel een uur of twee. Voordeel is wel dat je de laatste 40 minuten je niets hoeft te doen. Dat kan je mooi gebruiken voor eventuele andere gerechten die je wil koken.

De basis van onderstaande taart vond ik op Libelle.nl, maar ik ben natuurlijk weer een beetje eigenwijs geweest. Hij is best wel anders geworden. Het recept voor mijn geroosterde groentetaart staat dan ook hieronder

Geroosterde groentetaart met aubergine, paprika, ui en feta

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4-6

personen
Totale tijd

1

uur 

30

minuten

In deze geroosterde groentetaart zit aubergine, paprika, ui, zoete aardappel en fetakaas. Een heerlijk vegetarische recept.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 2 uien

  • 4 paprika’s

  • 1 zoete aardappel

  • 6 eetlepels olijfolie + wat om de vorm in te vetten

  • 2 theelepels tijm

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • zout naar smaak

  • vers gemalen peper naar smaak

  • 8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart

  • 3 eetlepels paneermeel

  • 200 gram fetakaas

  • 3 eieren

  • 125 gram crème fraîche

  • 75 milliliter kookroom

Recept

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Ui, zoete aardappel, paprika en aubergine snijden
    Snij de uien in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in stukjes. Snij tenslotte ook de aubergine in blokjes. Pak twee flinke ovenschalen. Verdeel alle gesneden groenten over de schalen.
  • Olijfolie, tijm en paprikapoeder toevoegen
    Verdeel de olijfolie, de tijm en het paprikapoeder over de ovenschalen. Schep het geheel goed om.
  • 30 minuten op 225 graden roosteren
    Rooster het groentemengsel 30 minuten in de oven. Schep het tussendoor na 10 en 20 minuten om.
  • Ontdooi de bladerdeeg
    Ontdooi intussen de plakjes bladerdeeg.
  • Meng eieren, crème fraîche, melk, zout en peper
    Meng de eieren, de crème fraîche, de kookroom, wat zout en vers gemalen peper. Klop het eiermengsel goed los.
  • Bekleed de vorm
    Vet ook alvast de springvorm met wat olijfolie in. Bekleed daarna de springvorm met de bladerdeeg. Zorg dat de plakjes wat overlappen en druk ze daar waar ze overlappen goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi daarna het paneermeel over de bodem.
  • Groenten en feta mengen
    Als de groenten klaar zijn, haal je ze uit de oven. Snij nu de feta in brokjes. Schep die door de groenten heen.
  • Vul de vorm
    Vul nu de vorm met het groenten en feta mengsel. Schenk daarna het eiermengsel er overheen.
  • Groentetaart op 200 graden bakken
    Zet de oven wat lager, naar 200 graden. Bak de geroosterde groentetaart in ongeveer 40 minuten in de oven. Let vooral op dat de groenten niet verbranden.

Recept video

Meer ovengerechten

Als je de geroosterde groentetaart een lekker gerecht vindt, dan vind je dit vast ook lekkere vegetarische gerechten:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Geroosterde groentetaart mei 2021 800x800
Geroosterde groentetaart

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen