Home » Recepten » Bijgerechten » Hazelnoot bonen hamburgers

Ik ben heel benieuwd wat jij vindt van deze Hazelnoot bonen hamburgers. Maak jij ze met dit makkelijke recept en laat je het me weten?

Dit recept komt uit een mega dik boek vol met vegan recepten van Jean-Christian Jury: Hazelnoot bonen hamburgers. Het vegan heb ik wel meteen verpest door er mayonaise op te doen, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk.

De komende week ben ik van plan er wat meer recepten uit te maken. Sowieso is dat wel grappig om te kijken welke nieuwe en vreemde ingrediënten in dat boek gebruikt worden. In dit geval edelgist-vlokken (een soort kaasvervanger) en El tahin (een soort pasta van sesamzaadjes). Die laatste kan je ook zelf maken eventueel. Zie het recept op simoneskitchen.nl. Ik was lui en kocht gewoon een potje.

De meningen over de Hazelnoot bonen hamburgers hier in huis liepen erg uiteen van ‘redelijk’ tot ‘heerlijk’ dus ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt. Zet je reactie maar in het commentaar veld onderaan deze pagina.

Ingrediënten

Voor 6 hazelnoot bonen hamburgers:

  • 120 gram hazelnoten (of amandelen)
  • blik van 400 gram ontvelde tomaten
  • 360 gram kidneybonen uit blik (of pintobonen)
  • ongeveer 240 gram broodkruim
  • 1 eetlepel el tahin
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels edelgist-vlokken
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Voor de broodjes

  • 6 hamburger broodjes
  • wat slablaadjes
  • plakjes tomaat
  • plakjes augurk
  • uiringen

Voor de hamburgersaus

  • 3  eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel chilipoeder

Hazelnoot bonen hamburgers recept

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je hazelnoot bonen hamburgers:

  1. Oven voorvervarmen

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Bonen en tomaten fijnprakken

    Doe de bonen in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg dan de gepelde tomaten toe en prak ook die fijn. Bewaar het tomatensap voor als de burgers straks eventueel wat te droog zijn.

  3. Hazelnoten fijnmalen

    Stamp de hazelnoten fijn met een vijzel en doe ze daarna in de kom erbij.

  4. El-tahin, broodkruim, komijn, zout en peper toevoegen

    Voeg ook de el-tahin, het broodkruim, de gemalen komijn, de edelgist-vlokken, een snufje zout en lekker veel vers gemalen zwarte peper toe.

  5. Kneden

    Kneed het geheel goed door elkaar. Als het resultaat te vochtig is, doe er dan wat extra broodkruim doorheen. Is het te droog, voeg dan wat van het tomatensap toe. Maak er daarna met de hand, of eventueel met een garneerring, zes hamburgers van.

  6. 35 minuten bakken

    Leg de hamburgers op een vel bakpapier en zet ze 35 minuten in de oven. Keer ze halverwege de tijd om.

  7. Sausje maken

    Maak intussen een sausje van de ketchup, de mayonaise en het chilipoeder.

  8. Ui, tomaat en augurk snijden

    Snij ook de ui, de tomaat en de augurk in dunne plakken / ringen.

  9. Broodjes beleggen

    Beleg tot slot de broodjes met de sla, de Hazelnoot bonen hamburgers, de ui, de tomaat, de augurk en het sausje.

Meer recepten

Vind je de Hazelnoot bonen hamburgers lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten, zoals bijvoorbeeld de Portobello hamburgers? Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen