5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Soeprecepten » Heldere champignonsoep met knoflook en tijm

Dit is het recept voor één van mijn favoriete soepen. Ik denk dat we deze heldere champignonsoep met knoflook en tijm al tientallen malen gemaakt hebben. Deze soep is makkelijk te maken en hij is toch heel erg lekker.

Naar het recept

Dit recept is een van de weinige die een heldere champignonsoep als resultaat heeft. Daarom ziet de soep er heel bijzonder uit. Het is daarom ook een perfecte soep als voorgerecht bij een chique etentje bijvoorbeeld.

Om deze soep te maken hoef je bijna niets te snijden. Je bent daardoor al in 30 minuten helemaal klaar. Alleen daarom al kan ik hem je aanraden.

Met en zonder cognac lekker

Een scheutje cognac geeft de soep een extra bijzondere smaak. Wil je desondanks om één of andere reden geen cognac in de soep doen? Dat is geen probleem, ik heb hem ook vaak zonder cognac gemaakt. Het resultaat is altijd lekker.

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

6

porties
Totale tijd

30

minuten

Deze heldere champignonsoep met knoflook en tijm heb ik al tientallen keren gemaakt. Hij is snel klaar, ziet er mooi uit en is heel lekker.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui

  • 400 gram (kastanje)champignons

  • 1 teen knoflook

  • 1 paar verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)

  • 2 paddenstoelen-bouillontabletten

  • 3 eetlepels olijfolie

  • zout naar smaak

  • zwarte peper naar smaak

  • 1,5 eetlepel cognac (optioneel)

  • 1,25 liter heet water

  • Ook nodig
  • soeppan – koop je Soeppan bij Bol.com

Recept

  • Ui en champignons snijden
    Pel de ui en snij hem in kleine stukjes. Maak de champignons met een borsteltje schoon. Snij ze dan in plakjes. Grote champignons snij je eerst in tweeën.
  • Knoflook en tijm snijden
    Snij de knoflook fijn en zet hem even apart. Haal de blaadjes dan van de takjes tijm en hak ze fijn. Zet dan ook de tijm apart.
  • Ui bakken
    Doe de olijfolie in een soeppan en zet die op middelhoog vuur. Als de olijfolie heet is voeg je de ui toe. Bak de ui twee minuten.
  • Champignons toevoegen
    Voeg daarna de champignons toe. Bak het geheel voor ongeveer vier minuten.
  • Knoflook en tijm erbij
    Voeg dan de knoflook en de tijm toe en bak die één minuut mee.
  • Cognac en bouillon toevoegen
    Voeg het hete water, de paddenstoelen-bouillontabletten en (optioneel) de cognac toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem drie minuten koken.
  • Op smaak maken
    Breng de champignonsoep tenslotte op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Recept video

Meer soeprecepten

Vind je deze heldere champignonsoep met knoflook en tijm lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere soeprecepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische soeprecepten. Bijvoorbeeld deze champignon crèmesoep met witte bonen.

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm recept nov 2019 800x800
Heldere champignonsoep met knoflook en tijm

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen