0.0 van 0
Home » Recepten » Soeprecepten » Hongaarse soep

Deze Hongaarse soep is goed gekruid en zit tjokvol met heel veel soorten groente. Super gezond dus, maar ook erg lekker. Hier lees je hoe je deze soep maakt.

Naar het recept

Sommige van de groenten in de Hongaarse soep zijn niet heel standaard. Tenminste niet voor mij. Knolselderij bijvoorbeeld koop ik bijna nooit. Ook wortelpeterselie ligt niet elke week in mijn boodschappenmandje. Maar dat vind ik dus eigenlijk ook wel leuk aan dit recept,

Het originele recept voor deze Hongaarse soep komt van tasteisyours.com. Ik was op zoek naar een recept voor een vegetarische goulash soep. Dat laatste is niet gelukt, het smaakt niet naar goulash. Geen probleem: het is gewoon een hele lekkere stevig gevulde maaltijdsoep. Ik noem het gewoon Hongaarse soep. Laat hem gerust een dag staan, een dag later is hij opgewarmd nog lekkerder!

Hongaarse soep

0.0 van 0
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

porties
Totale tijd

1

uur 

15

minuten

Deze Hongaarse soep is goed gekruid en zit tjokvol met heel veel soorten groente. Hier lees je hoe je deze lekkere soep maakt.

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels

  • 2 middelgrote rode uien

  • 1 rode peper

  • 1 rode paprika

  • 2 tomaten

  • 1 knolselderij

  • 150 gram wortel

  • 1 wortelpeterselie (of eventueel pastinaak)

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 400 gram blikje Chili bonen

  • 8 gram peterselie

  • 4 groentebouillon blokjes

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1,5 eetlepel paprikapoeder

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

Recept

  • Aardappels snijden
    Schil eerst de aardappels en snij ze dan in dobbelstenen.
  • Ui en rode peper snijden
    Daarna snij je de ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij die fijn. Zet de peper en de ui dan samen apart.
  • Paprika en tomaten snijden
    Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika dan in grove stukken. Snij de tomaten in kwarten en zet ze samen met de paprika apart.
  • Knolselderij, wortel en wortelpeterselie snijden
    Verwijder de schil van de knolselderij en snij hem in blokjes. Snij dan ook de wortel en de wortelpeterselie in plakjes. Zet ze samen met de knolselderij apart.
  • Ui en rode peper bakken
    Doe de olijfolie in een grote soeppan en zet die op middelhoog vuur. Als de olie warm is, dan voeg je de rode ui en de rode peper toe. Bak ze circa 4 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Paprika en tomaat meebakken
    Doe de rode paprika en de tomaat erbij. Roer alles goed door elkaar en bak ze 4 minuten mee.
  • Knolselderij, wortel en wortelpeterselie erbij
    Voeg dan ook de knolselderij, de wortel en de wortelpeterselie toe. Bak ze 3 minuten mee.
  • Bouillon, tijm, komijnzaad en paprikapoeder erbij
    Voeg dan 0,5 liter kokend water en 1 bouillonblokje in de pan. Voeg ook de tijm, het komijnzaad en het paprikapoeder toe. Doe de deksel op de pan. Kook het geheel een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Chili bonen, peterselie, aardappels en de resterende bouillon toevoegen
    Laat intussen de Chili bonen intussen uitlekken en snij de peterselie blaadjes klein. Voeg ze dan samen met de aardappelen, de rest van de bouillonblokjes en nog 1 liter kokend water aan de pan toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het op laag vuur 20 minuten koken, tot de aardappels zacht zijn. Roer de soep af en toe.
  • Op smaak maken
    Maak de Hongaarse soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Recept video

Opmerkingen

  • Serveer de soep bijvoorbeeld met stukken stokbrood om erin te dopen.

Meer recepten

Vind je de Hongaarse soep lekker? Dan ben je vast ook wel op zoek naar meer lekkere soeprecepten, zoals de uiensoep met port. Je vindt ze op de pagina met vegetarische soeprecepten.

Hongaarse soep okt 2021 800x800
Hongaarse soep

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen