5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Salades » Huzarensalade met rode biet

Deze Huzarensalade met rode biet is een heerlijke vegetarische variant op de normale huzarensalade met rundvlees. Hij smaakt lekker fris en ziet er ook nog eens prachtig uit. Maak hem eventueel een dag van te voren. Zo heb je later in no-time een lekker frisse salade op tafel.

Naar het recept

De naam huzarensalade is natuurlijk wel bizar. Zitten er Huzaren in dan? Nee natuurlijk, maar wel heel veel lekkere gezonde ingrediënten. De salade kan best even in de koelkast staan voor je hem opdient. Eigenlijk wordt het daar alleen maar lekkerder van. Makkelijk voor te bereiden dus voor een etentje.

De basis van deze vegetarische huzarensalade komt van een recept op huzarensalade.net. Belangrijkste toevoeging die ik er aan deed waren de rode bieten, die echt veel smaak geven aan het gerecht.

Huzarensalade met rode biet

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Salades
Totale tijd

1

uur 

Met dit recept maak je zelf Huzarensalade met rode biet. Een heerlijke vegetarische variant op huzarensalade met rundvlees.

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelen (iets kruimig)

  • 500 gram gekookte bietjes

  • 4 eieren

  • 1 middelgrote ui

  • 1 appel (bijvoorbeeld breaburn)

  • 1 potje erwten (330 gram)

  • 1 potje wortels (330 gram)

  • 10 middelgrote augurken (225 gram)

  • 5 eetlepels zilveruitjes (110 gram)

  • 5 flinke eetlepels mayonaise (220 gram)

  • 60 milliliter augurken-nat

  • zwarte peper naar smaak

  • mespuntje zout

  • Optioneel, garnering:
  • bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei slablaadjes, of augurk.

Recept

  • Aardappels koken
    Schil de aardappels en doe ze in een pan koud water. Breng het water aan de kook en kook ze dan 18 minuten. Giet ze dan af en laat ze even afkoelen.
  • Eieren koken
    Kook intussen ook de eieren in 7 minuten hard en laat ook die daarna afkoelen.
  • Ingrediënten snijden
    Tijdens het koken kan je de rest van de ingrediënten gaan snijden. Laat de blikjes groente uitlekken. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Snij ook de augurk, de ui, de wortels, de zilveruitjes, de rode biet en de eieren klein.
  • Alles mengen
    Haal de afgekoelde aardappelen uit de pan en snij ook die in kleine stukjes. Meng alles dan goed door elkaar heen. Voeg dan de doperwten, de mayonaise en het augurken-nat toe. Schep vervolgens alles door de huzarensalade heen.
  • Peper naar smaak
    Meng er naar smaak wat versgemalen zwarte peper doorheen.
  • Afkoelen
    Laat de Huzarensalade met rode biet indien mogelijk een paar uurtjes afgedekt in de koelkast staan. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.
  • Garneren
    Serveer de salade met wat garnering van bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, ei, slablaadjes, of augurk.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Huzarensalade met rode biet lekker? Zoek je nog meer lekkere salades? Je vindt ze op de pagina met alle saladerecepten.

Huzarensalade met rode biet recept apr 2020 800x800
Huzarensalade met rode biet

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen