Home » Recepten » Hoofdgerechten » Kapsalon met vegetarische shoarma

Stiekem houden veel mensen van fast food. Daarom wist ik zeker dat deze patat kapsalon met vegetarische shoarma erg populair zou worden bij ons in huis. Ik had me niet vergist, we hebben er al regelmatig in het weekend van zitten smullen. Wil jij dat ook? Met dit recept kan je makkelijk zelf een patat kapsalon maken.

Zelf een patat kapsalon maken duurt waarschijnlijk net zo lang als een wandeling naar de snackbar, maar het geeft je wel de kans om zelf alle ingrediënten te bepalen. Ik begon met een recept van Allerhande, maar koos voor vegetarische shoarma, verse patat en zelfgemaakte knoflooksaus. Knoflooksaus maken is namelijk super simpel, maar ja kan het natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen.

Als je twijfelt welke vegetarische shoarma het lekkerste is: ze zijn eigenlijk allemaal goed, maar ik kocht die van Albert Hein, want die was uiteindelijk toch de winnaar van de vegetarische shoarma test.

Ingrediënten

Kapsalon voor 4 personen:

  • 700 gram verse patat
  • 500 gram vegetarische shoarma
  • vloeibare boter om de shoarma in te bakken
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 ui
  • 0,5 komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 gram ijsbergsla
  • klein beetje zout

Voor de knoflooksaus:

  • 100 milliliter slasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie (optioneel)
  • bieslook (optioneel)
  • vers gemalen peper

Kapsalon met vegetarische shoarma recept

In deze video zie je hoe de kapsalon maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Vegetarische kapsalon maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je de kapsalon:

  1. Maak de knoflooksaus

    Doe 100 milliliter slasaus in een schaaltje. Versnipper een beetje peterselie en/of bieslook en doe dat erbij. Pers 2 teentjes knoflook en doe die er ook bij. Doe er tot slot klein beetje gemalen peper bij. Even roeren en de knoflooksaus is klaar.

  2. Oven en frituurpan voorverwarmen

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de frituurpan aan op 175 graden.

  3. Ui snijden en kaas raspen

    Terwijl de oven de de frituur opwarmen snij je 1 ui in dunne halve ringen en rasp je 100 gram kaas.

  4. Komkommer, sla en tomaat snijden

    Intussen schil je 0,5 komkommer. Halveer hem over de lengte en snij dan ook over de lengte dunne plakjes. Ook snij je 100 gram ijsbergsla in reepjes. De 2 tomaten snij je in dunne plakken.

  5. Shoarma en patat bakken

    Daarna verhit je een beetje vloeibare boter in een koekenpan. Daarin bak je 500 gram shoarma samen met de uienringen ongeveer 5 minuten. Tegelijk bak je 700 gram patat in ongeveer 6 minuten goudbruin.

  6. Vul de ovenschaal

    Schep de patat in een grote aluminium schaal of een ovenschaal. Strooi er dan een klein beetje zout over. Schep de shoarma met ui er overheen.

  7. Met kaas erop in de oven

    Tenslotte verdeel je de kaas over de shoarma. Zet het geheel 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.

  8. Komkommer, sla en tomaat op de shoarma leggen

    Haal dan de schaal met patat en shoarma uit de oven. Verdeel de sla, de tomaat en de komkommer er overheen.

  9. Knoflooksaus erover

    Verdeel tenslotte de knoflooksaus er overheen en je kapsalon met vegetarische shoarma is klaar.

Kapsalon met vegetarische shoarma recept jan 2021 800x800
Kapsalon met vegetarische shoarma

Meer recepten

Vind je het kapsalon met vegetarische shoarma recept lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere vergelijkbare recepten. Kijk ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten of de pagina met alle snacks.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen