Little Italy event

Little Italy event limoncello

Vandaag mocht ik langs bij het Little Italy event, waar ik heerlijk heb genoten van heel veel hapjes en drankjes uit een van mijn favoriete vakantielanden.

Als je het nog niet kent: bij Little Italy vind je een flink aantal stands, workshops, informatie over Italië, eten en reizen. Ik wilde schrijven: alles onder één dak, maar dat klopt net niet, het is verdeeld over twee gebouwen van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Ik bezocht er een workshop van Onno Kleyn, die vertelde over “Il vero gusto d’Italia”. Een leuk verhaal over Italiaans eten en de passie waarmee Italianen dat bereiden. Ik heb goed opgelet, dus ik kan het samenvatten voor je: goede ingrediënten kopen en die dan met zorg bereiden. Klinkt simpel toch. Zeker omdat we ook lekker konden proeven van een aantal van die lekkere gerechten.

Daarna at ik een lunch in Roberto’s pop up restaurant. Daar proefden we nog wat meer van die echte traditioneel bereide Italiaanse gerechten. Alles onder het genot van een lekker glas wijn. Dat was ook al geen straf.

Als je het leuk vindt kan je bij Little Italy heel veel proeven, kijken en kopen bij importeurs van originele Italiaanse kaas, wijn, drank, olijfolie, noem maar op. Erg leuk voor alle Italië liefhebbers.

Als je nog dit jaar er heen wilt: het Little Italy event is tot en met zondag 3 februari 2019 in de Westergasfabriek in Amsterdam. Kijk hier op de web site van de voor alle details. Ben je te laat: volgend jaar is er vast weer een kans.

Tip: mis geen recept meer en volg eetman.nl op social media 👍🏻of kijk verder bij alle recepten op eetman.nl.

Leave a comment