5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Noten met suiker, paprika en kaneel

Suikerpinda’s ken je vast wel, maar het kan nog lekkerder. Hier lees je hoe je met notenmix zelf noten met suiker, paprika en kaneel maakt. Iets minder zoet, een klein beetje gekruid. Een heerlijke snack voor bij de borrel.

Naar het recept

Een tijdje terug kwam in een mooie foto tegen op Instagram van een Amerikaan die lekkere gesuikerde noten had gemaakt. Hij deed dat vaker, omdat ze zo lekker zijn waren. Ik vroeg hem het recept. Hieronder vind je het in het Nederlands.

Het recept leent zich natuurlijk enorm voor wat experimenteren. Andere noten, pinda’s, alleen basterdsuiker, of juist meer en andere kruiden. Ik denk dat het resultaat heel vaak lekker zal zijn.

Zelfgemaakte gekruide suikernoten

Deze gekruide noten met suiker, kaneel en paprika zijn verassend makkelijk te maken. Tien minuten voorbereiding en dan staan ze al in de oven. Tijdens het bakken hussel je ze af en toe door elkaar. Er kan eigenlijk niets fout gaan.

Om het eiwit en het eigeel te scheiden gebruik ik meestal een eierscheider. Het kan ook zonder, maar bij mij gaat dat veel te vaak verkeerd. Voor dit recept is een klein beetje eigeel bij het eiwit geen probleem overigens.

Noten met suiker, paprika en kaneel

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Totale tijd

40

minuten

Suikerpinda’s ken je vast wel, maar het kan nog lekkerder. Hier lees je hoe je met notenmix zelf noten met suiker, paprika en kaneel maakt.

Ingrediënten

  • Voor 250 gram noten met suiker
  • 250 gram ongebrande notenmix

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel gemalen kaneel

  • 0,5 theelepel zout

  • 50 gram bruine basterdsuiker

  • 1 eiwit

  • Ook nodig
  • grote ovenschaal (of bakplaat met bakpapier)

Recept

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 150 graden.
  • Kruiden, zout en suiker mengen
    Meng in een bakje 50 gram bruine basterdsuiker, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 theelepel kaneel en 0,5 theelepel zout.
  • Klop het eiwit los
    Pak 1 ei en scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een ruime kom en klop het los tot het begint te schuimen. Het eigeel heb je niet nodig.
  • Noten toevoegen
    Doe 250 gram ongebrande noten in de bak met eiwit. Schep ze door elkaar, zodat de noten overal met het eiwit bedekt zijn.
  • Suikermengsel toevoegen
    Strooi het mengsel van de suiker en de kruiden over de noten heen. Schep het geheel weer door elkaar, zodat ook dat goed verdeeld is.
  • Noten uitspreiden
    Pak een grote ovenschaal en verspreid de noten over de bodem.
  • 3×10 minuten bakken
    Zet de noten 30 minuten in de oven. Schep ze na elke 10 minuten snel even door elkaar. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
  • Bewaren
    Maak de noten los van de schaal. Bewaar de noten dan in een luchtdichte verpakking.

Recept video

Tip voor het eigeel

Het eigeel heb je niet nodig in dit recept. Maar weggooien is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er ook recepten waar je juist alleen de dooier nodig hebt. Tiramisu bijvoorbeeld, heb je meteen een excuus om dat te maken. Of bak een ei met extra dooier, dat is helemaal makkelijk.

Meer recepten

Vind je deze noten met suiker, paprika en kaneel lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk daarvoor ook een op de pagina met alle vegetarische snacks.

Noten met suiker paprika en kaneel recept 800x800
Noten met suiker paprika en kaneel

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen