Home » Recepten » Salades » Pastasalade met basilicum en tomaat

Zoek je een makkelijke en gezonde pastasalade? Maak dan deze pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella. Een hoofd-, of bijgerecht dat snel klaar is en eigenlijk niet kan mislukken!

Af en toe probeer ik zelf een basilicum plantje te kweken. Meestal wordt dat niets, maar op een dag was het zomaar gelukt. Ik had een basilicum plantje met een redelijke omvang. Een mooie reden om een recept waarin basilicum nodig is te zoeken. Ik vond een recept op dat perfect was als basis. Een pastasalade met een lekkere basilicumdressing.

Daarna wilde ik wat meer smaak aan de pastasalade toevoegen. Tegenwoordig doe ik er daarom ook pecannoten en gedroogde tomaat doorheen. Dat zijn twee makkelijke en smaakvolle ingrediënten.

P.s. Sindsdien zijn mijn basilicumplantjes gewoon weer traditioneel doodgegaan, of zelfs niet eens ontkiemd 😕.

Ingrediënten

Pastasalade voor 4 personen:

  • 250 gram pasta (farfalle bijvoorbeeld)
  • 25 gram basilicum (ongeveer een halve plant)
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 citroen (of 2 eetlepels citroensap)
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 bosuitjes
  • 400 gram cherrytomaat
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 75 gram gedroogde tomaat (in reepjes, uitlekgewicht)
  • 75 gram pacannoten
  • peper en zout

Pastasalade met basilicum en tomaat recept

In deze film zie je hoe makkelijk deze pastasalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Pastasalade met basilicum en tomaat maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je de pastasalade met basilicumdressing, tomaat en mozzarella:

  1. Pasta koken

    Kook de pasta in ongeveer 11 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de pasta daarna af.

  2. Basilicumdressing maken

    Haal de blaadjes van de basilicum plant. Snij de knoflook klein. Pureer de basilicum, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en 2 eetlepels water met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  3. Dressing door de pasta

    Giet de pasta af en meng deze in een kom met de dressing. Laat de pasta daarna een beetje afkoelen.

  4. Overige ingrediënten snijden

    Snij de cherrytomaten doormidden en doe die dan bij de pasta. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Voeg de uiringen ook toe aan de pasta. Laat de mozzarella uitlekken. Snij ook de mozzarella dan in stukken en doe die bij de pasta.

  5. De pastasalade afmaken

    Voeg de gedroogde tomaat-reepjes en de pecannoten toe aan de pasta. Schep alles voorzichtig door elkaar. Breng de pastasalade tenslotte op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella recept vierkant

Meer recepten

Vind je de pastasalade met basilicum en tomaat lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere salade recepten. Bijvoorbeeld deze makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en fèta. Maar je vindt nog veel meer salades op de pagina met alle saladerecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen