0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Soeprecepten » Romige preisoep

Maak jij deze romige preisoep met aardappel en ui? Het is een recept voor een lekker dikke soep vol met groenten. Precies waar ik van hou. Deze soep is makkelijk om te maken. Bijvoorbeeld omdat er niet heel veel ingrediënten nodig zijn. Lekker en makkelijk: win-win heet dat.

Naar het recept

In de zomer ga ik vaak op vakantie naar Oostenrijk. Daar maken ze van die heerlijke, dikke en goed gevulde groentesoepen. Dit recept heb ik niet van vakantie, maar het doet me er echt enorm aan denken.

Als ik soep maak, dan maak ik er altijd graag heel veel van. Met dit preisoep recept maak je genoeg voor 8 borden. Ik serveer er lekker bruin stokbrood met roomboter bij. Zo hebben we er gewoon genoeg voor twee avondmaaltijden van. Wel zo fijn voor een doordeweekse avond bijvoorbeeld.

Romige preisoep

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

porties
Totale tijd

45

minuten

Maak jij deze romige preisoep met ui, aardappel en room? Het recept voor een lekker dikke soep vol met groenten. Precies waar ik van hou.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 5 stengels prei

  • 500 gram aardappels

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 3 groentebouillon blokjes

  • 1,3 liter heet water

  • 2 deciliter kookroom

  • 20 gram roomboter

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

  • Optioneel
  • handje croutons

Recept

  • Ui snijden
    Snij de ui in kleine stukjes en zet die apart.
  • Prei snijden
    Haal een stukje van het wit van de preistengels en haal de lelijke delen van het groen. Halveer de prei door de lengte. Snij er dan halve ringen van. Was die goed, want er zit vaak aarde in. Laat de prei dan uitlekken in een vergiet.
  • Aardappels snijden
    Schil de aardappels. Snij ze in blokjes en zet ook deze even apart.
  • Uien bakken
    Zet een grote soeppan op het vuur. Doe er de olijfolie in. Bak daarin de ui in een paar minuten, tot hij gaan verkleuren.
  • Roomboter en prei erbij
    Voeg de roomboter en beetje bij beetje de prei toe. Bak de prei nog vier minuten mee.
  • Aardappels erbij
    Voeg de aardappels toe. Doe dan de deksel op de pan en laat het nog een minuut of vier stoven.
  • Groentebouillon toevoegen
    Voeg de groentebouillonblokjes en het hete water toe. Roer alles door elkaar. Doe de deksel weer op de pan en laat de soep nog 25 minuten zachtjes koken.
  • Room toevoegen
    Voeg de kookroom toe. Pureer de groenten dan met een staafmixer.
  • Op smaak maken
    Breng de preisoep tot slot op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Recept video

Opmerkingen

  • Als je dat lekker vindt, serveer dan de soep met wat croutons erop.

Meer soeprecepten

Vind je deze preisoep lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere soepen op Eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met alle vegetarische soeprecepten.

Romige preisoep recept nov 2020 800x800
Romige preisoep

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen