0.0 van 0
Home » Recepten » Salades » Rucola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta

Dit recept voor rucola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta is lekker en gezond. Het is ook nog eens snel klaar, dus dat komt ook goed uit.

Naar het recept

Na de vakantie of de feestdagen is het vaak wel tijd om wat gezondere dingen te gaan eten. Ken je dat gevoel dat er even gezonde dag tussendoor moet komen? Dit recept voor rucola sla met cherrytomaat is dan perfect. Voor je balansdagen na de vakantie zeg maar. Salade is natuurlijk ook gewoon een heerlijk bijgerecht bij je maaltijd. Reden te meer om dit recept te maken.

Wat erg prettig is aan dit recept is dat het heel snel klaar is. Dat komt altijd goed uit. Ook voor bij een feestelijk eten is dit een goed recept. Bijna alles, behalve het toevoegen van de feta kan je vooraf voorbereiden. Dat maakt het wel zo makkelijk als de gasten er zijn, want dan hoef je alleen nog maar even alles door elkaar te mengen.

Rucola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta

0.0 van 0
Course: Recepten, Salades
Porties

4

personen
Totale tijd

15

minuten

Dit recept voor rucola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta is lekker en gezond. Het is snel klaar, dus dat komt ook goed uit.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pijnboompitten

  • 100 gram rucola sla

  • 200 gram cherrytomaten

  • 200 gram feta kaas

  • 1 Granny smith appel

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

  • 1,5 eetlepel balsamico azijn

  • zout naar smaak

  • versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Optioneel
  • 25 gram rozijnen (1 handje)

Recept

  • Pijnboompitten roosteren
    Rooster dan de pijnboompitten, zonder boter in een bakpan. Let op dat de pijnboompitten niet  zwart worden, dus schud de pan tussendoor regelmatig.
  • Ruccola sla in een kom
    Doe de ruccola in een grote slakom, waar straks alle ingrediënten inpassen.
  • Appel snijden
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes. Voeg die toe aan de kom.
  • Cherrytomaten halveren
    Halveer de cherrytomaten. Voeg ook deze toe aan de kom.
  • Dressing maken
    Maak daarna een dressing door de olijfolie, de balsamico azijn, wat zout en wat peper door elkaar te mengen. Doe de dressing dan ook in de slakom.
  • Optioneel – rozijnen toevoegen
    Voeg eventueel wat rozijnen toe aan de slakom.
  • Door elkaar scheppen
    Schep de ingrediënten nu voorzichtig door elkaar, zodat de dressing goed verdeeld over de sla is.
  • Feta en pijnboompitten toevoegen
    Snij de feta kaas in blokjes van ongeveer een centimeter. Voeg de feta en de pijnboompitten aan de kom toe. Schep de kaas en de pijnboompitten er doorheen.

Recept video

Meer salade recepten

Vind je de Rucola sla met cherrytomaat lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere vergelijkbare recepten. Je vindt ze op de pagina met alle saladerecepten.

Ruccola sla met cherrytomaat jan 2021 800x800
Ruccola sla met cherrytomaat

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen