Soep met zoete aardappel, wortel en ui

Soep met zoete aardappel recept

Met dit recept voor soep met zoete aardappel, wortel en ui maak je in weinig tijd een lekkere en gezonde maaltijdsoep voor het hele gezin.

Ik kan me niet herinneren dat ik als kind ooit zoete aardappel heb gegeten. Tegenwoordig liggen er zelfs verschillende soorten in de winkels. Tenminste in de grote Albert Heijn mij in Delft, maar die is vast geen uitzondering. Daar kocht ik ook voor het eerst een kant en klaar pakket voor zoete aardappelsoep. Helaas lijkt dat soeppakket inmiddels uit de handel genomen, dus zal je zelf aan de slag moeten.

Gelukkig kan je alle ingrediĆ«nten ook gewoon los kopen. Alles wat je voor dit zoete aardappelsoep recept nodig hebt, kan je makkelijk in de winkel vinden. Als je net als ik een moestuintje hebt, dan kan je zelfs de peterselie gewoon uit eigen tuin halen. Daar word ik dan altijd wel weer vrolijk van. Sta je tenminste niet voor niets in je tuin te werken 😉.

Ingrediƫnten

Soep voor 6 personen:

  • 1 zoete aardappel (ongeveer 450 gram)
  • 300 gram wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 groente bouillon blokjes
  • ca 10 gram peterselie (handje)
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 liter water
  • Zout en peper

Soep met zoete aardappel recept

Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Schrap de wortelen schoon en snij die ook in stukjes.Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ook de paprika in stukjes. Het hoeft allemaal niet zo precies, want we gaan het straks allemaal pureren. Zet deze 3 groenten even samen apart voor straks.

Schil de ui en snij die in stukjes. Snij de knoflook klein.

Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in een soeppan van minimaal 2 liter. Als de olie heet is, fruit je daarin de ui en de knoflook in een minuut of 3, tot de ui een beetje bruin begint te worden.

Voeg de zoete aardappel, de paprika en de wortel toe. Bak die ook 5 minuten mee. Schep het geheel regelmatig om.

Voeg 1 liter water en de twee bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het dan met de deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken.

Hak het grootste deel van de peterselie fijn en voeg deze toe (bewaar de rest voor de garnering). Pureer de soep dan met een staafmixer.

Breng de soep tot slot op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met wat peterselie. Druppel ook wat van de resterende olijfolie in elk bord.

Soep met zoete aardappel recept

Meer soeprecepten

Hou je net als ik van een lekker soep als voor- of hoofdgerecht? Op de pagina met soeprecepten van Eetman.nl vind je dan alle vegetarische soepen.

Leave a comment