Deze roergebakken spitskool is een recept dat ik regelmatig maak. Spitskool roerbakken met ei en rijst is een klein klusje, terwijl het resultaat elke keer weer heerlijk is.
Wat groente snijden, rijst koken, alles bakken met wat eieren erdoor, dat zal iedereen wel lukken. Alles is makkelijk aan dit recept. Eigenlijk denk ik dan ook dat iedereen deze gebakken spitskool een keer moet proberen!
Spitskool at ik eigenlijk bijna nooit. Maar op een dag had ik bijna een hele kool over. Dat was nadat ik een keer een recept maakte, waar maar een heel klein beetje kool in moest. Weggooien vind ik altijd zonde. Met wat recepten van Smulweb gecombineerd had ik gelukkig al snel iets lekkers bedacht. Deze roergebakken spitskool dus.
Het was niet veel werk om de spitskool te maken en we vonden het toch super lekker. Echt een positieve verassing. We aten er witte rijst en een beetje chilisaus bij, wat denk ik ook de lekkerste combinatie is.
Ingrediënten
Roergebakken spitskool voor 4 personen:
- 200 gram witte rijst
- 1 spitskool
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- sweet of hot chilisaus naar smaak
Spitskool roerbakken met ei en rijst recept
Voor wie geen zin heeft om te lezen heeft: hier is een korte film met de uitleg. Zo zie je hoe je de roergebakken spitskool maakt. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.
Roergebakken spitskool met ei maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je geroerbakte spitskool met ei en rijst:
- Snij spitskool en ui
Snij 1 spitskool in reepjes. Snij 1 ui in kwart ringen. Bewaar ze los van elkaar.
- Rode peper en knoflook snijden
Maak 1 rode peper schoon, verwijder het zaad en snij deze in kleine stukjes. Snij ook 2 tenen knoflook in kleine stukjes. Zet ze samen apart.
- Kook de rijst
Kook intussen 200 gram rijst ongeveer 8 minuten, volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de ui en voeg het bouillonblokje toe
Warm 3 eetlepels olijfolie op in een hapjespan of wok. Fruit de ui tot deze glazig is. Verkruimel er intussen 1 groentebouillonblokje doorheen.
- Rode peper en knoflook erbij
Meng er de rode peper en de knoflook doorheen. Bak die één minuut mee.
- Eieren meebakken
Breek 2 eieren en roer ze dan door het ui-mengsel. Blijf het mengsel roeren, totdat het ei gebakken is en het mengsel kruimelig wordt.
- Spitskool meebakken
Voeg dan beetje bij beetje de spitskool toe, terwijl je het af en toe omschept. Zo kan de spitskool slinken en past alles toch in de pan. Blijf het geheel dan nog ongeveer 5 minuten roerbakken.
- Chilisaus naar smaak
Meng er dan naar smaak wat sweet of hot chilisaus door.
Serveer de spitskool met de rijst.

Meer recepten
Vind je de spitskool met ei en rijst lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Hoi Joost, ik ben dol op spitskool uit de wok, eet er dan ook graag een (gekookt) eitje bij én satésaus! Mmmm!!
Dat klinkt ook heel lekker. Hoewel er natuurlijk ook al ei in zit.
Beste Joost, ik heb dit recept voor ons gezin gekookt en met veel succes. Inmiddels is het een van onze favoriete maaltijden en vegetarisch bovendien waar zelfs onze pubers (15 en 12) van smikkelen. Vooral met een koud biertje, lekkere pindasaus en kroepoek is het een feest. Enorm bedankt hiervoor en vooral doorgaan!
Dank je wel Henk, dat is heel leuk om te horen. Bedankt voor de top; met pindasaus, kroepoek en bier erbij is alles natuurlijk lekkerder .
Mega lekker!
Dank je. Ik maak het ook graag.
Dit is een blijvertje voor ons. Heerlijk!
Dat vind ik leuk! Bij mij in huis wordt hij ook regelmatig gemaakt.