0.0 van 0
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Spitskool roerbakken met ei en rijst

Deze roergebakken spitskool is een recept dat ik regelmatig maak. Spitskool roerbakken met ei en rijst is een klein klusje, terwijl het resultaat elke keer weer heerlijk is.

Naar het recept

Wat groente snijden, rijst koken, alles bakken met wat eieren erdoor, dat zal iedereen wel lukken. Alles is makkelijk aan dit recept. Eigenlijk denk ik dan ook dat iedereen deze gebakken spitskool een keer moet proberen!

Spitskool at ik eigenlijk bijna nooit. Maar op een dag had ik bijna een hele kool over. Dat was nadat ik een keer een recept maakte, waar maar een heel klein beetje kool in moest. Weggooien vind ik altijd zonde. Met wat recepten van Smulweb gecombineerd had ik gelukkig al snel iets lekkers bedacht. Deze roergebakken spitskool dus.

Het was niet veel werk om de spitskool te maken en we vonden het toch super lekker. Echt een positieve verassing. We aten er witte rijst en een beetje chilisaus bij, wat denk ik ook de lekkerste combinatie is.

Spitskool roerbakken met ei en rijst

0.0 van 0
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Roergebakken spitskool is een recept dat ik regelmatig maak. Spitskool roerbakken met ei en rijst is makkelijk en het resultaat is heerlijk.

Ingrediënten

  • 200 gram witte rijst

  • 1 spitskool

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 ui

  • 1 groentebouillonblokje

  • 2 eieren

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode peper

  • sweet of hot chilisaus naar smaak

Recept

  • Snij spitskool en ui
    Snij de spitskool in reepjes. Snij de ui in kwart ringen. Bewaar ze los van elkaar.
  • Rode peper en knoflook snijden
    Maak de rode peper schoon, verwijder het zaad en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de knoflook in kleine stukjes. Zet ze samen apart.
  • Kook de rijst
    Kook intussen de rijst ongeveer 8 minuten, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de ui en voeg het bouillonblokje toe
    Warm de olijfolie op in een hapjespan of wok. Fruit de ui tot deze glazig is. Verkruimel er intussen het groentebouillonblokje doorheen.
  • Rode peper en knoflook erbij
    Meng er de rode peper en de knoflook doorheen. Bak die één minuut mee.
  • Eieren meebakken
    Breek de eieren en roer ze dan door het ui-mengsel. Blijf het mengsel roeren, totdat het ei gebakken is en het mengsel kruimelig wordt.
  • Spitskool meebakken
    Voeg dan beetje bij beetje de spitskool toe, terwijl je het af en toe omschept. Zo kan de spitskool slinken en past alles toch in de pan. Blijf het geheel dan nog ongeveer 5 minuten roerbakken.
  • Chilisaus naar smaak
    Meng er dan naar smaak wat sweet of hot chilisaus door.

Recept video

Opmerkingen

  • Serveer de spitskool met de rijst.

Meer recepten

Vind je de spitskool met ei en rijst lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Spitskool roerbakken met ei en rijst sep 2023 800x800
Roergebakken spitskool met ei en rijst

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen