Home » Recepten » Hoofdgerechten » Taco met jackfruit en shoarma kruiden

Een van de makkelijkste recepten op Eetman en toch heerlijk om te eten. Deze taco met jackfruit en shoarma kruiden is snel gemaakt en hartstikke lekker.

Maak je wel eens taco’s? Ik kocht de taco schelpen kant en klaar. Makkelijk en ze smaken goed. Het enige wat je dus nog zelf hoeft te bedenken is de vulling.

Het leek me leuk om partjes young jackfruit klein te maken en op smaak te maken met shoarma kruiden. Een soort ‘pulled yackfruit’ dus. Je kunt ook blikjes pulled jackfruit kant en klaar kopen. Nauwelijks duurder en het scheelt een paar minuten werk.

Natuurlijk vulde ik de taco schelpen niet alleen met jackfruit. Zoals in veel taco recepten gebruikte ik ook zwarte bonen, mais, tomaat ui en voor de extra smaak lekkere belegen kaas.

Taco’s eet je het makkelijkste gewoon uit de hand. Eet ze wel boven een bord, anders wordt het een rommeltje. Met mes en vork zal vast ook wel lukken, maar dat is toch veel minder leuk.

Ingrediënten

Taco’s voor 4 personen:

  • 12 taco schelpen
  • 550 gram blik young jackfruit
  • 2 eetlepels kruiden mix voor shoarma (12 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram blik zwarte bonen
  • 150 gram cherry tomaten
  • 100 gram belegen kaas
  • 150 gram blikje mais
  • 1 middelgrote ui
  • 1 theelepel sambal

Taco met jackfruit en shoarma kruiden recept

In deze video zie je hoe makkelijk je deze met jackfruit en bonen gevulde taco’s maakt. In het recept onder de video lees je alles nog even stap voor stap na.

Taco met jackfruit en shoarma kruiden maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je de taco met jackfruit en bonen:

  1. Jackfruit los maken

    Giet een 550 gram blik Young jackfruit af en laat het even uit lekken. Doe het dan in een kom. Trek de stukjes met twee vorken uit elkaar.

  2. Kruiden en sambal erdoor

    Meng er 2 eetlepels kruidenmix voor shoarma en 1 theelepel sambal doorheen. Laat het een tijdje staan en roer het af en toe door.

  3. Ui en tomaat snijden

    Snij intussen 1 middelgrote ui klein. Halveer 150 gram cherry tomaten. Zet ze beiden even apart.

  4. Jackfruit bakken

    Doe 2 eetlepels olijfolie in een bakpan. Zet hem op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak die 4 minuten.

  5. Ui meebakken

    Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee.

  6. Zwarte bonen en mais meebakken

    Laat een 400 gram blik zwarte bonen en een 150 gram blik mais uitlekken. Doe ze in de pan en bak ze 4 minuten mee.

  7. Kaas raspen

    Rasp intussen 100 gram belegen kaas.

  8. Taco schelpen verwarmen

    Verwarm 12 taco schelpen 3 minuten op 160 graden in een Airfryer. Je hoeft de Airfryer niet voor te verwarmen. Je kunt ook een normale oven gebruiken. Die moet je wel even voorverwarmen.

  9. Kaas en tomaat door de vulling

    Haal intussen de pan van het vuur en schep er 2/3 deel van de kaas door. Schep daarna ook de cherry tomaten door de vulling.

  10. Taco schelpen vullen

    Vul de verwarmde taco schelpen met de inhoud van de pan. Strooi dan ook de resterende kaas over de vulling.

Taco met jackfruit en shoarma kruiden recept
Taco met jackfruit en shoarma kruiden

Vergelijkbare recepten

Vind je deze taco’s met jackfruit en shoarma kruiden lekker? Je vind nog veel meer lekkere recepten op de pagina met alle hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse taco schelpen met mais, paprika en zwarte bonen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen