Tiramisu

Tiramisu recept origineel Italiaans 1

Dit Tiramisu recept is voor het perfecte dessert bij een relaxed diner. De dag van te voren maak je het, daarna hoef je het alleen nog op tafel te zetten. Klinkt goed toch?

Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert. Ik zou haast zeggen: naar origineel Italiaans recept! Maar dat is met Italiaans gerechten toch weer net te makkelijk. Waarom? Ik dacht altijd dat in Tiramisu Amaretto hoort. Maar niets is minder waar. Kort geleden hoorde ik dat, zoals altijd, elke Italiaanse regio en waarschijnlijk elke dorp zijn eigen ‘originele recept’ kent. Oftewel, er zijn allerlei variaties mogelijk. Op wikipedia kan je wat varianten van dranken vinden en op Internet vast nog heel veel andere recepten. Maar natuurlijk is die van mij is wel de beste!

Tiramisu moet je een dag van tevoren maken. Meestal is dat dus heel praktisch, tenzij je toevallig haast hebt. Op de dag dat je de Tiramisu wilt eten, heb je er geen omkijken meer naar. Het bereiden zelf is ook nog eens erg weinig werk. Tiramisu ook heel erg lekker, maar dat geldt voor veel desserts natuurlijk.

Een kleine tip tot slot: bij het bereiden hou je waarschijnlijk een paar eiwitten over. Die kan je perfect gebruiken voor het maken van een lekkere chocolademousse. Dan heb je meteen twee desserts. Geen probleem toch?

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 eierdooiers
  • 150 gram lange vingers
  • 250 gram mascarpone
  • 60 gram suiker
  • 1 klein kopje espresso
  • een beetje cacao
  • 0,5 borrelglas amaretto

Tiramisu recept

Indien dat nog nodig is, scheid dan eerst de eierdooiers van het ei. Klop daarna de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa.

Voeg dan de amaretto en de mascarpone toe. Schep die beide er goed doorheen, zodat het geheel gemengd is.

Pak een vorm van ongeveer 16×16 centimeter. Bedek de bodem met één laag lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de espresso. Verdeel dan de helft van de crème er overheen.

Leg daarna nog een laag lange vingers op de crème. Verdeel daar weer de andere helft van de crème overheen.

Bestrooi het geheel tot slot met een dun laagje cacaopoeder.

Zet de Tiramisu nu een nacht in de koelkast.

Tiramisu recept origineel Italiaans 2

Meer nagerechten

Vind je dit Tiramisu recept lekker? Zoek je nog meer ideeën voor een lekker dessert? Kijk dan eens naar deze nagerechten op Eetman.nl:

Of kies voor een van de andere vegetarische nagerechten van Eetman.nl.

Comments (3)

Laat ik nou toevallig alles in huis hebben!! En zelfs de special lange vingers, die echte, wat grotere, speciaal voor tiramisu gemaakte biscuits!Per ongeluk ook een doosje eieren teveel aangeklikt bij de online boodschappen. Ik weet wel wat wij morgen als dessert eten! Jouw tiramisu Joost! Groet Nicolet

Heerlijk; eet smakelijk dan!

Dat is gelukt! En omdat we met z’n tweeën zijn is er genoeg voor nog een keer! Fijne week Joost! Gr Nicolet

Leave a comment