Gemak dient de mens en wat is makkelijker dan je vegetarische maaltijd aan te vullen met een vleesvervanger? Maar dan moet die natuurlijk wel lekker zijn. Om je te helpen met kiezen testte ik deze keer de My best veggie Vegetarische BBQ braadworsten van Lidl.

De methode was weer een veel te kleine steekproef bestaande uit de vier personen van mijn gezin. Dus ik ben ook weer erg benieuwd naar jullie reacties. Dus reageer vooral met jouw positieve of minder positieve punten.

Vegetarische BBQ braadworsten test

Zoals op de foto te zien maakte ik de Vegetarische BBQ braadworsten samen met doperwten en aardappelen met rozemarijn uit de oven. De braadworsten zelf legde ik op de elektrische barbecue.

Wat zijn het?

De Vegetarische BBQ braadworsten zien er een beetje uit als een frikadel, maar dan wat dunner. Vreemd want ik denk bij braadworsten juist aan wat dikkere worstjes. Ze zijn gemaakt op basis van soja- en tarwe-eiwitten. Je kunt ze bereiden op de barbecue, maar ook in de pan in wat olie bakken. In beide gevallen zijn ze in 6 minuten klaar, want ze zijn voorgegaard.

Hoe smaakt het?

Helaas viel de smaak ons allemaal erg tegen. Het deed ons niet aan vlees denken, maar dat hoeft op zich niet zo erg te zijn. Vervelender vonden we dat er eigenlijk helemaal niet zo veel kruiden of smaak aan zat. Al snel deden we er onredelijk veel ketchup op om het lekker te maken.

De structuur was ons wat te zacht, je hoeft er niet echt op te bijten, terwijl een braadworst meer een wat steviger ‘vel’ er omheen heeft.

Conclusie

Wij zouden deze My best veggie vegetarische BBQ braadworsten niet snel weer kopen. Zeker omdat we eerder vleesvervangers getest hebben die meer naar ons zin waren. Bijvoorbeeld deze:

(Visited 53 times, 1 visits today)