Vegetarische BBQ braadworsten test

Vegetarische BBQ braadworsten test

Gemak dient de mens en wat is makkelijker dan je vegetarische maaltijd aan te vullen met een vleesvervanger? Maar dan moet die natuurlijk wel lekker zijn. Om je te helpen met kiezen testte ik deze keer de My best veggie Vegetarische BBQ braadworsten van Lidl.

De methode was weer een veel te kleine steekproef bestaande uit de vier personen van mijn gezin. Dus ik ben ook weer erg benieuwd naar jullie reacties. Dus reageer vooral met jouw positieve of minder positieve punten.

Zoals op de foto te zien maakte ik de Vegetarische BBQ braadworsten samen met doperwten en aardappelen met rozemarijn uit de oven. De braadworsten zelf legde ik op de elektrische barbecue.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Wat zijn het?

De Vegetarische BBQ braadworsten zien er een beetje uit als een frikadel, maar dan wat dunner. Vreemd want ik denk bij braadworsten juist aan wat dikkere worstjes. Ze zijn gemaakt op basis van soja- en tarwe-eiwitten. Je kunt ze bereiden op de barbecue, maar ook in de pan in wat olie bakken. In beide gevallen zijn ze in 6 minuten klaar, want ze zijn voorgegaard.

Hoe smaakt het?

Helaas viel de smaak ons allemaal erg tegen. Het deed ons niet aan vlees denken, maar dat hoeft op zich niet zo erg te zijn. Vervelender vonden we dat er eigenlijk helemaal niet zo veel kruiden of smaak aan zat. Al snel deden we er onredelijk veel ketchup op om het lekker te maken.

De structuur was ons wat te zacht, je hoeft er niet echt op te bijten, terwijl een braadworst meer een wat steviger ‘vel’ er omheen heeft.

Vegetarische BBQ braadworsten test

Conclusie

Wij zouden deze My best veggie vegetarische BBQ braadworsten niet snel weer kopen. Zeker omdat we eerder vleesvervangers getest hebben die meer naar ons zin waren. Bijvoorbeeld deze:

Comments (4)

Geinig, zit net te googelen voor deze worsten. Hier in huis zijn we gewoon normale vleeseters, m’n vriendin had smiddags even snel wat worsten voor de BBQ gehaald en blond als ze is niet goed opgelet en o.a. met dit nepspul thuisgekomen.
Ik kan alleen maar zeggen: GATVERDAMME. Echt smerig… smaakt naar niets, alsof je 3 weken oud brood in je mond stopt. Ze zien er al niet lekker uit ook trouwens… lijkt wel een gevulde condoom.
Ze zijn op het dak van de schuur beland, maar zelfs de vogels lusten het niet. Een stuk oud brood is binnen 10 minuten weg, deze dingen liggen er na een dag nog steeds.
Snap echt niet dat ze die smerigheid kunnen verkopen… stop er dan op zijn minst wat kruiden door of zo.

Helemaal mee eens! Echt niet lekker…

Hmm “gewoon normale vleeseters” daar zouden de lezers van een vegetarisch blog het niet snel mee eens zijn. Maar deze specifieke vegetarische worst kopen wij in ieder geval ook niet meer.

Mijn commentaar zou zijn, na laatst veggie filetlapjes te hebben geproefd..

1 Zeer zout, best ongezond al dat zout. Zout kan je zelf desnoods toevoegen maar niet weghalen als het al te zout is.
2 Raar nattig en wat glibberig
3 Niet lekker gekruid

Leave a comment