Home » Recepten » Bijgerechten en salades

Alleen een hoofdgerecht is soms niet genoeg. Zeker als je een keer lekker uitgebreid of voor wat meer personen gaat koken. De oplossing: een van de vele vegetarische bijgerechten en salades op eetman.nl.

Inmiddels staat op eetman.nl een groot aantal recepten voor vegetarische bijgerechten. Dat is geen toeval. Het zijn de gerechten die ik graag kook voor het gezin. Zo komen er natuurlijk ook regelmatig nieuwe recepten bij. De recepten zijn altijd vegetarisch, maar vooral lekker. De kans is groot dat er ook voor jou wat bij staat!

Omdat er inmiddels flink wat bijgerechten mijn blog staan, heb ik ze allemaal op deze pagina gezet. Omdat het er dan nog veel zijn begin ik maar even met de recepten die ik in de praktijk het meest kook. Dan heb ik ook maar even een lijst gemaakt van recepten die net wat meer werk zijn, maar daardoor ook extra lekker zijn. Tenslotte volgt de complete lijst met recepten.

Meest gemaakt

Het ene recept kook ik vaker dan het andere. Meestal zijn dat de makkelijke en toch heel smakelijke recepten. Of gewoon omdat echt iedereen hier in huis ze heerlijk vindt. De lijst wisselt een beetje door de tijd, maar dit zijn de door mij meest gemaakte vegetarische bijgerechten:

Vegetarische bijgerechten - Mesclun salade met appel

De lekkerste

Sommige recepten springen er uit, als we hier in huis net wat meer tijd hebben om te koken. Ze zijn net wat meer werk of het kostte net wat meer tijd om ze te maken of eten. Ik maak ze graag in het weekend bijvoorbeeld. Dit zijn voor mij de allerlekkerste vegetarische bijgerechten:

Vegetarische bijgerechten - Stoofperen uit de slowcooker

Alle vegetarische bijgerechten

Er staat intussen zoveel dat ik lekker vind op Eetman.nl. Ik vond het echt heel moeilijk om mijn favorieten te kiezen. Heb je een favoriet soort eten? Oosters, Italiaans, lekker met tortilla’s of taco’s? Hier onder staan alle vegetarische bijgerechten per gegroepeerd voor salades, barbecue recepten en alle overige bijgerechten.

Salades

Vegetarische bijgerechten - Panzanella met mozzarella

Barbecue

Overige vegetarische bijgerechten

Vegetarische bijgerechten - Verse patat 800x800
Verse patat

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen