Vegetarische Chili Fingers test

Vegetarische Chili Fingers test

Vegetarisch eten wordt je tegenwoordig lekker makkelijk gemaakt. In de winkels liggen een flink aantal vleesvervangers die vegetarisch koken eenvoudig maken. Maar welke zijn nou precies lekker? Daarom deze keer een test van de “Vegetarische Chili Fingers” van Lidl.

Het woord ‘vleesvervanger’ is natuurlijk een beetje raar. Een slager zou het geen vlees noemen en veel vegetariërs vinden het hele idee dat je iets wilt eten dat op vlees lijkt al onzin. Eigenlijk vervangen de Vegetarische Chili Fingers vooral het gemak van vlees: je haalt ze uit het pakje, zes minuten bakken en klaar is Kees. Ik bakte er een zak kant en klare roerbakgroenten en aardappelschijfjes bij, zo had ik in tien minuten een makkelijke maaltijd.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Wat zijn het?

Elk pak bevat zes langwerpige ‘vingers’, goed voor ongeveer twee personen. Aan de buitenkant zit een soort gekruid paneermeel. Daaronder de echte vleesvervanger op basis van soja-eiwit. Die lijkt een beetje op kip. Helemaal in de kern zit een milde soort Chilisaus. Je bakt ze in de pan, in de oven of in de frituur. Ik koos voor de pan, zes minuten op middelhoog vuur in wat zonnebloemolie.

Hoe smaakt het?

Ze zijn vooral lekker als je van gekruid eten houd, niet extreem pittig maar gewoon lekker veel smaak. Wij namen er nog een klein beetje extra Chilisaus bij. Dat wil zeggen iedereen behalve mijn jongste zoon van negen. Die vond het al wat te pittig van zichzelf. Van binnen lijkt het een beetje op kip, maar eigenlijk ook weer niet. Ze zijn gewoon lekker zonder het met iets te vergelijken.

Conclusie

De Lidl Vegetarische Chili Fingers zijn een lekkere en makkelijke aanvulling op een vegetarische maaltijd voor wie van een beetje pittig eten houdt. Wij gaan ze vast nog wel vaker kopen.

Vegetarische Chili Fingers test

Leave a comment