0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vegetarische roti

Dit is het recept voor een lekkere vegetarische roti met uien, ei, aardappel en bonen. Een heerlijke variant op een traditioneel Surinaams gerecht. Leuk om op je gemak te maken terwijl je huis zich met de geur van de kruiden vult. Dit wil je zeker gaan eten!

Naar het recept

Had ik al gezegd dat eten leuk en lekker moet zijn? Deze vegetarische roti past daar erg goed bij. De roti pannenkoek scheur je met de hand af en gebruik je om de curry op te pakken. De bonen, uien en aardappels zijn gesmoord in een lekker kruidige curry. Erg lekker!

Sperziebonen of kousenband?

Lui als ik ben koop ik meestal sperziebonen voor de roti. Wil je het gerecht wat origineler maken, koop dan kousenband. Helaas vind je dat vaak niet in de supermarkt. Wil je wel kousenband kopen, dan zal je even moeten zoeken bij je locale toko of zo.

Zelf roti’s maken?

Als je haast hebt koop je de roti’s gewoon in de winkel, dat is lekker makkelijk. Zelf de roti’s maken ik natuurlijk ook leuk. Dat kan ook prima met de instructies in het recept. Ook als je, net als ik, een amateur roti-bakker bent 😀. Ik maak ze ruim een uur van tevoren en warm ze net voor het opdienen even op in de magnetron.

Vegetarische roti

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

2

uren 

Met dit recept maak je een lekkere vegetarische roti met uien, ei, aardappel en bonen. Alleen al de geur in je huis is heerlijk.

Ingrediënten

  • Voor de roti’s
  • 400 gram roti mix – bijvoorbeeld deze

  • 350 gram lauwwarm water

  • zonnebloem olie voor het bakken

  • bloem voor het uitrollen

  • Voor de curry
  • 3 eieren

  • zonnebloemolie

  • 2 rode uien

  • 3 knoflooktenen

  • 0,5 eetlepel komijnpoeder

  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander

  • 2,5 eetlepels curry/massala kruiden – bijvoorbeeld deze

  • 1 tomaat

  • 600 gram aardappelen

  • 500 gram sperziebonen of kousenband

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 1 groene peper

Recept

  • Roti’s maken
  • Roti deeg maken
    Roer 400 gram roti mix met 350 gram lauwwarm water tot een deeg. Rol hier acht ballen van en laat ze een half uur staan.
  • Rol een deegbal uit
    Strooi bloem op het aanrecht. Pak nu een bal en duw die met de hand een beetje plat. Doe nu ook wat bloem op de bovenkant van het deeg. Rol het deeg met een deegroller uit tot de grootte van je koekenpan. Als het gaat plakken, dan doe je er nog wat bloem op.
  • Bak de roti’s
    Maak wat zonnebloemolie heet in de koekenpan. Maak de roti van het aanrecht los met een spatel en doe hem in de pan. Bak beide kanten twee keer. Tussendoor kun je met een kwastje wat zonnebloemolie op de roti smeren, zodat de beide kanten niet te droog worden.
  • Herhaal stap 2 en 3
    Herhaal dit tot alle roti’s gebakken zijn. Zet ze dan apart, met een omgekeerd bord er overheen tegen het uitdrogen.
  • Curry maken
  • Eieren koken
    Kook eerst 4 eieren hard. Dompel ze kort in koud water en laat ze dan afkoelen.
  • Snij alle groenten
    Intussen schil je 600 gram aardappelen. Snij ze in grote blokjes. Versnipper ook 2 rode uien. Snij 1 tomaat in blokjes. Was 500 snijbonen (of de kousenband) en snij de uiteinden er af. Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 4 centimeter.
  • Zet alle kruiden klaar
    Pel 3 knoflooktenen en snij ze in kleine stukjes. Verwijder de zaden uit 1 groene peper en snij hem in stukjes. Doe ze samen in een bakje. Voeg daaraan 0,5 eetlepel komijnpoeder, 0,5 eetlepel koriander en 2,5 eetlepels Curry/Massala kruiden toe.
  • Bak de uien en de kruiden
    Verhit wat zonnebloemolie in een grote hapjespan en bak de de uien erin. Voeg een paar minuten voor ze klaar zijn de kruiden toe en bak deze mee. Let op dat het mengsel niet verbrandt. Doe er eventueel een beetje meer zonnebloemolie bij.
  • Tomaat meebakken
    Roer de tomaat erdoor en bak die een paar minuutjes mee.
  • Aardappelen meebakken
    Roer dan de aardappelen er door heen en bak ze even mee zodat ze lekker onder de kruiden komen.
  • Heet water en bouillonblokjes toevoegen
    Voeg heet water toe totdat de aardappelen half onder staan. Breng het aan de kook en laat 2 groentebouillonblokjes in het water oplossen. Roer alles voorzichtig door elkaar heen. Laat de vulling dan met de deksel er op 15 minuten sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  • Sperziebonen meekoken
    Voeg nu de sperziebonen (of de kousenband) toe, leg de deksel weer op de pan en kook alles nog vijf minuten.
  • Bak de gekookte eieren
    Pel intussen de eieren. Bak ze even aan in wat zonnebloemolie. Rol ze dan kort door de curry in de pan met bonen.
  • Doe zout en peper bij de curry
    Proef daarna of de curry op smaak is en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  • Serveren
    Warm de roti’s even op in de magnetron. Serveer de vulling samen met de opgewarmde roti’s en de eieren.

Meer lekkere gerechten

Vond je de vegetarische roti een lekker gerecht, dan vind je deze recepten waarschijnlijk ook lekker:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de tips voor lekker vegetarisch koken.

Vegetarische roti recept 800x800
Vegetarische roti

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen