0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Worteltaart met noten en rozijnen

Zoek je een makkelijk worteltaart recept? Deze heerlijke worteltaart met noten en rozijnen staat snel in de oven en is super lekker.

Naar het recept

Vroeger dacht ik altijd dat worteltaart een soort gezonde groentetaart was. Niet bepaald wat ik in een taart zoek 😂. Achteraf is dat gelukkig onzin. De wortels worden in de oven wat zoeter en zijn gewoon één van de ingrediënten. Het resultaat is daardoor dus een hele lekkere taart. Een makkelijk te maken taart, die je heel goed met een feest op tafel kan zetten.

Makkelijke worteltaart

Taarten bakken is altijd leuk om te doen. Zelfs terwijl de taart in de oven staat wordt je er al blij van. De heerlijke lucht van het bakken vult je huis. Dat beloofd al veel goeds. Gelukkig is deze worteltaart heel makkelijk om te maken. Er kan volgens mij niets mis gaan en het is maar een half uurtje werk. Het recept voor de topping komt overigens van Inspiredtaste.com. Ik koos het omdat het zo enorm makkelijk en toch lekker is.

Let wel op dat je de rozijnen ruim van tevoren moet laten weken. Zet ze minimaal een paar uur voor je gaat bakken in heet water. Zo worden ze zacht en dan zijn ze het lekkerste.

Worteltaart met noten en rozijnen

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

10

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten

Zoek je een makkelijk worteltaart recept? Deze heerlijke worteltaart met noten en rozijnen staat snel in de oven en is super lekker.

Ingrediënten

  • 75 gram rozijnen

  • 4 eieren

  • 250 gram zonnebloemolie

  • 200 gram suiker

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 250 gram bloem

  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)

  • 0,5 theelepel zout

  • 2 theelepels kaneel

  • 300 gram wortels

  • 120 gram ongebrande pecannoten

  • 225 gram roomkaas

  • 150 gram poedersuiker

  • 80 milliliter slagroom

  • Ook nodig
  • siliconen vorm van 24 centimeter

Recept

  • 1 dag eerder: rozijnen weken
    Zet 75 gram rozijnen een dag van tevoren in een bakje heet water om te weken.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 175 graden.
  • Eieren, zonnebloemolie, suiker en vanillesuiker mixen
    Pak een grote kom. Doe daarin 4 eieren, 250 gram zonnebloemolie, 200 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Meng alles 1 minuut met de mixer.
  • Bloem, bakpoeder, zout en kaneel erbij
    Voeg 250 gram bloem, 16 gram bakpoeder, 0,5 theelepel zout en 2 theelepels kaneel toe. Mix het geheel weer door elkaar.
  • Wortels, noten en rozijnen toevoegen
    Rasp 300 gram wortels met een grove rasp. Snij 80 gram van de pecannoten in wat kleinere stukjes. Laat de rozijnen uitlekken. Schep de wortels, rozijnen en noten door het beslag.
  • Bak de taart 50 minuten
    Vet de vorm in met wat zonnebloemolie Doe het geheel dan in de vorm. Bak de worteltaart dan 50 minuten. Prik er dan met een sate prikker in. Als deze er droog uitkomt is de worteltaart klaar. Zo niet zet hem dan nog 5 minuten terug.
  • Topping maken
    Doe 225 gram roomkaas in een grote kom. Mix hem kort tot hij wat romiger is geworden. Mix dan beetje bij beetje 150 gram poedersuiker erdoor. Voeg 80 milliliter slagroom toe. Mix het geheel ook nog een minuut. Zet de topping dan afgedekt in de koelkast.
  • Topping en pecannoten erop
    Wacht tot de taart helemaal is afgekoeld. Snij de randen voorzichtig los, indien nodig. Leg er dan een bord op en draai de taart om, zodat de vlakke onderkant van de taart boven ligt. Verdeel dan de topping over de mooie vlakke kant. Garneer de worteltaart met de bewaarde 40 gram pecannoten.

Recept video

Meer recepten

Hou je van bakken? Zoek je nog meer recepten zoals deze noten en rozijnen worteltaart? Kijk dan ook eens op de pagina met alle recepten voor snacks en gebak.

Worteltaart met noten en rozijnen nov 2021 800x800
Worteltaart met noten en rozijnen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen