0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Tortillas met tofu, mais en kidneybonen

Eet je weleens tofu? In deze ovenschotel is tofu een lekker gekruid deel van de vulling. Deze tortillas met tofu, mais, ui en kidneybonen zijn makkelijk om te maken. Bij de tortilla ovenschotel zit een lekke fris sausje, op basis van yoghurt, knoflook en kruiden. De tortillas en het sausje vormen samen een heerlijk hoofdgerecht.

Naar het recept

Neem wel even de tijd voor het bereiden van deze tortilla ovenschotel. De tofu moet je een tijdje laten uitlekken. Daarna zet je de tofu nog even in de marinade. Uiteindelijk staan de tortillas ook nog in de oven. Het is allemaal weinig werk, maar duurt gewoon even. Een recept voor relaxte mensen zal ik maar zeggen.

Yoghurtsaus

Deze tortillas met pittig gekruide tofu maak je extra lekker met het frisse yoghurtsausje. Het is een saus gemaakt van volle yoghurt met daardoorheen koriander, chilipoeder, knoflook, dille, wat zout en peper. De saus maak je heel makkelijk. Gewoon even de ingrediënten mengen en je bent al klaar.

Tofu

Tofu is een soort ‘kaas van sojamelk’ en een hele goede eiwitvervanger. Perfect dus voor vegetarische recepten, want eiwitten heeft je lichaam tenslotte ook hard nodig. Daarnaast bevat tofu ook veel vitaminen en mineralen.

Tofu heeft van zichzelf niet veel smaak. Daardoor kan je met kruiden goed zelf smaken eraan toevoegen. Ik deed dat door het in een lekker pittige marinade van sojasaus, chilipoeder, paprikapoeder en sambal te zetten. Door daarna de tofu even goed te bakken werd het een lekker pittig ingrediënt voor mijn wraps.

Tortillas met tofu, mais en kidneybonen

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten, Tortilla, Tofu
Porties

4

personen
Totale tijd

1

uur 

Deze tortillas met tofu, mais en kidneybonen zijn goed gekruid en makkelijk te maken. Samen met het frisse sausje is zijn ze heerlijk.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 140 gram tomatenpuree

  • 150 gram oude kaas

  • 300 gram tofu

  • 8 kleine tortillas

  • 400 gram kidneybonen (uitlek gewicht 250 gram)

  • 300 gram mais

  • 3 theelepels paprikapoeder

  • 1,5 theelepel chilipoeder

  • 3 eetlepels arachideolie

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 200 milliliter volle yoghurt

  • 1 theelepel gedroogd koriander blad

  • 2 tenen knoflook

  • 1 theelepel dille

  • peper en zout naar smaak

Recept

  • Tofu uit laten lekken
    Laat 300 gram tofu uitlekken. Leg het dan tussen wat keukenpapiertjes. Doe daar bovenop een keukenplan en iets zwaars. Wacht 20 minuten zodat het overtollige vocht er uit is.
  • Tofu marineren
    Snij dan kleine blokjes van de tofu (kleiner dan een centimeter). Doe er 3 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder en 3 eetlepels sojasaus bij. Schep het geheel voorzichtig goed door elkaar. Laat dan de kruiden er minimaal een kwartier in trekken. Intussen kun je mooi de overige voorbereiding doen.
  • Sausje maken
    Meng voor het sausje 200 milliliter yoghurt, 1 theelepel koriander, 0,5 theelepel chilipoeder, 1 theelepel dille en 2 tenen knoflook. Voeg dan ook naar smaak nog wat zout en peper toe.
  • Bonen, mais en ui klaarzetten
    Laat een 400 gram blik kidneybonen uitlekken. Laat een 300 gram blik mais uitlekken. Snij 1 middelgrote ui in stukjes.
  • Kaas raspen
    Rasp 150 gram oude kaas.
  • Tofu bakken
    Doe 3 eetlepels arachideolie in een hapjespan en maak deze heet. Bak de gekruide tofu blokjes gedurende 3 minuten.
  • Ui toevoegen
    Voeg dan de ui toe en bak die nog op iets lager vuur 5 minuten mee.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm, terwijl de ui bakt, alvast de oven voor naar 175 graden.
  • Tomatenpuree, kidneybonen, mais, zout en peper erbij
    Voeg dan 140 gram tomatenpuree, de kidneybonen en de mais aan de pan toe. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Warm de vulling dan goed op, maar het hoeft niet te koken.
  • 2/3 van de kaas erdoor
    Schep beetje bij beetje 2/3 van de geraspte kaas door de vulling.
  • Ovenschaal vullen
    Verdeel alvast de helft van de vulling over de diagonaal van de tortillas. Rol de tortillas niet op maar zet ze met de zijkant omhoog tegen elkaar aan in een ovenschaal. Schep dan ook de rest van de vulling in de tortillas. Verdeel daar tenslotte het resterende 1/3 deel van de kaas over.
  • 12 minuten in de oven
    Zet de ovenschaal met tortillas in de oven. Bak ze 12 minuten op 175 graden. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Recept video

Opmerkingen

  • Serveer de tortilla ovenschotel samen met de yoghurtsaus en, voor grote eters, eventueel een lekkere salade.

Vergelijkbare recepten

Als je deze tortillas met tofu, mais en kidneybonen lekker vindt, kijk dan ook eens naar deze recepten op Eetman.nl

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Tortillas met tofu, mais en kidneybonen jan 2022 800x800
Tortillas met tofu, mais en kidneybonen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen