Wraps met pittige tofu, mais, kidneybonen en ijsbergsla

Deze keer maakte ik een recept voor een lekkere maaltijd met wraps: wraps met pittige tofu, mais, ui en kidneybonen. Ik zette ze even met wat geraspte kaas in de oven om ze extra lekker te maken. Heerlijk met lekkere ijsbergsla en een sausje op basis van crème fraīche!

Tofu is een soort ‘kaas van sojamelk’ en een hele goede eiwitvervanger. Perfect dus voor vegetarische recepten, want eiwitten heeft je lichaam tenslotte ook hard nodig. Tofu heeft van zichzelf weinig smaak. Dus moet je een beetje je best doen om het lekker te maken. Ik deed dat door het in een lekker pittige marinade van sojasaus, chilipoeder, paprikapoeder en sambal te zetten. Door daarna de tofu even goed te bakken werd het een lekker pittig ingrediënt voor mijn wraps.

Wraps met pittige tofu recept

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de wraps:

  • 1 ui
  • 140 gram tomatenpuree
  • 200 gram oude geraspte kaas
  • 325 gram tofu
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 400 gram kidneybonen (uitlek gewicht 250 gram)
  • 300 gram mais
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 3 theelepels sambal
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 3 eetlepels soyasaus
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Voor het sausje:

  • 200 ml crème fraiche:
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout

Voor de salade (optioneel):

  • 200 gram ijsbergsla mix
  • 0,5 kleine ui
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • Versgemalen peper
  • 0,5 eetlepel honing
  • 2 theelepels oregano

De wraps met pittige tofu bereiden

Laat de tofu uitlekken en druk er met wat keukenpapiertjes het overtollige vocht voorzichtig uit. Snij er dan kleine blokjes van (kleiner dan een centimeter). Doe er de paprikapoeder, de chilipoeder, de sojasaus en de sambal bij. Schep het geheel voorzichtig goed door elkaar. Laat dan de kruiden er minimaal een kwartier in trekken. Intussen kun je mooi de overige voorbereiding doen.

Meng voor het sausje de crème fraîche, koriander, chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, dille, peper en zout. Een beetje water bijmengen zodat het wat dunner wordt.

Laat de kidneybonen uitlekken. Snij de ui in stukjes. Laat de mais uitlekken.

Maak de salade: Meng de balsamico azijn, de olijfolie, de mosterd, de honing en de oregano goed door elkaar. Snij de ui fijn. Men de dressing, de ui en de ijsbergsla goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de arachideolie in een flinke koekenpan en maak deze heet. Bak de gekruide tofu blokjes gedurende 10 minuten, tot ze bruin en een beetje harder beginnen te worden.

Voeg dan de ui toe en bak die nog op iets lager vuur 5 minuten mee.

Voeg dan de tomatensaus, de kidneybonen en de mais toe en war alles nog even goed op. Voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

Verdeel het mengsel over de wraps, verdeel daar de helft van de geraspte kaas over. Rol de wraps dan op en doe ze in een ovenschotel. Strooi dan de andere helft van de geraspte kaas over de wraps.

Zet de wraps circa 10 minuten in te oven, tot de kaas gesmolten is.

Serveer de wraps met pittige tofu samen met de salade en de saus.

Vergelijkbare recepten

Als je de wraps met pittige tofu een leuk recept vindt, kijk dan ook eens naar deze recepten op Eetman.nl

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*