Zeewier burrito met rijst en zwarte bonen

cropped-Zeewier-burrito-met-rijst-en-zwarte-bonen-recept-2.jpg

Zeewier tortilla’s zijn niet alleen gezond een duurzaam maar ze zijn ook lekker. Ik maakte er een zeewier burrito met rijst en zwarte bonen mee. Het recept vind je hieronder.

De basis voor dit recept waren de I sea wraps van Seamore. Toen ik ze voor het eerst zag wist ik dat ik er iets mee moest gaan koken. En omdat ik bij zeewier ook aan sushi denk, dacht ik meteen aan een reuze sushi. Oftewel een burrito met in ieder geval rijst er in. Uiteindelijk werd dat dus rijst met zwarte bonen, tomaat, paprika, sjalot, kaas en heel veel kruiden. De zeewier burrito is erg lekker geworden volgens mijn gezinnetje. Vergis je trouwens niet: de zeewier burrito’s smaken helemaal niet naar de nori velletjes van sushi, maar veel meer als een normale bloem tortilla.

Eigenlijk zijn de I sea wraps overigens geen wraps maar tortilla’s. Een wrap is gewoon een opgevouwen tortilla, zoals een burrito een opgerolde tortilla is 🤓. Maar genoeg over dit nerd-feitje . Wat ik vooral mooi vind, is dat zeewier een heel duurzaam produceerbaar product is. Een schone zee en zon, veel meer is er niet nodig. De zeewier tortilla’s zijn 50% zeewier en 50% traditioneel bloem en gewoon op dezelfde manier te gebruiken in de keuken.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 zeewier tortilla’s (of bloem tortilla’s) van 25 centimeter
  • 125 gram rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 vleestomaat
  • 200 gram zwarte bonen (uitlekgewicht)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • mespuntje zout
  • cayennepeper
  • 10 gram verse koriander
  • 60 gram belegen kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 cocktailprikkers

Zeewier burrito met rijst en zwarte bonen

Voorbereiding

Begin met de rijst. Kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel het sap waar ze in zaten er met wat water af. Laat de bonen dan even uitlekken.

Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij hem daarna in dunne repen. Snij de vleestomaat in blokjes. Snij de sjalot en het knoflookteentje fijn.

Was de koriander schoon en schud hem droog. Snij de koriander dan in kleinere stukjes.

Vulling maken

Als alle voorbereidingen en de rijst klaar zijn ga je de vulling voor de wraps maken. Zet daarvoor een bakpan op middelhoog vuur en laat daarin de olijfolie heet worden. Bak dan de sjalot en de knoflook 2 minuten.

Voeg de paprika en de bonen dan toe. Laat die ongeveer 3 minuten meebakken, tot ze goed warm zijn.

Schep de stukken vleestomaat er doorheen om die ook 3 minuten mee te laten bakken. Voeg tijdens het bakken ook het paprikapoeder, het komijnpoeder en het chilipoeder toe. Breng het op smaak met wat zout en cayennepeper.

Haal de vulling van het vuur. Schep dan de rijst en de koriander door de vulling heen.

Zeewier Burrito’s maken

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg een kwart van de vulling op een tortilla aan de kant die het dichtst bij je is. Laat links en rechts een paar centimeter vrij, anders valt de vulling er straks toch uit. Rasp dan de kaas over de vulling heen.

Rol de de tortilla op en doe er links en rechts een cocktailprikkertje doorheen, zodat de rol bij elkaar blijft. Snij hem dan in het midden schuin door.

Herhaal dit tot alle zeewier burrito’s klaar zijn en serveer ze bijvoorbeeld met een lekkere salade er bij.

Zeewier burrito met rijst en zwarte bonen recept 1

Meer recepten

Vond je de zeewier burrito met rijst en zwarte bonen lekker? Dan heb ik nog wel wat andere lekkere tortilla recepten voor je. Kijk maar op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten op eetman.nl.

Leave a comment