Vietnamese loempia’s, wie kent ze niet? Ik denk dan vooral aan die kraampjes die in bijna elk winkelcentrum staan. Lekker makkelijk en heel verleidelijk als je daar hongerig langs loopt. Met dit recept maak je zelf heerlijke vegetarische Vietnamese loempia’s.
Naar het receptOorspronkelijk was ik op zoek naar een recept om van die grote loempia’s zelf te maken. Groter is immers beter. In ieder geval wat eten betreft. Ik keek alleen een beetje op tegen het zelf maken van het deeg. Dat lijkt mij namelijk erg lastig. Blijkbaar ben ik niet de enige, want ik zag ook vooral recepten voor kleine loempia’s met kant en klaar filodeeg. En kant-en-klaar deeg voor grote loempia’s, dat kon ik zelfs onze grote Albert Heijn niet vinden.
Het recept voor de vegetarische Vietnamese loempia’s vond ik op greatbritishchefs.com. In Engeland heten het dus blijkbaar Spring rolls, naar het Chinese lente festival. China? Vietnam? Waar komen die dingen vandaan? Ik heb me er verder niet druk om gemaakt en ben lekker gaan snijden, rollen en bakken. Het resultaat was top, en daar gaat het uiteindelijk om!
Serveer de loempia’s met bijvoorbeeld zoetzure saus.
Bewaartip
Heb je wat teveel loempia’s gemaakt? Je kan ze ongebakken best een dag in de koelkast bewaren. Doe ze daarvoor in folie, of een trommel met deksel. Zo heb je de dag erna weer wat lekkers te eten.
Wil je de Vietnamese loempia’s langer bewaren? Leg ze los van elkaar in de vriezer. Eenmaal bevroren, kan je ze weer samen bij elkaar in een plastic zak doen en bewaren.
Meer snacks
Vind je het Vietnamese loempia recept lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten voor lekkere snacks. Kijk dan ook eens op de pagina met vegetarische snacks.
Kun je ze in ongebakken toestand ook invriezen?
Dat kan zeker, als je de verleiding om ze meteen op te eten kan weerstaan :). Ik zou ze wel even in een plastic zak doen en dan later even goed laten ontdooien terwijl ze nog in het plastic zitten.
Leuk recept met lekkere smaakgevers. Sinds enige tijd hebben wij een vegetariër in de non-vegetarische familie en het is leuk om ook die een loempia te kunnen aanbieden.
Zelfgemaakt dun beslag vind ik overigens lekkerder dan filodeeg. (Zacht krokant tegen harder en knisperig na het frituren; kwestie van smaak.)
Ik maak de loempia’s, vries ze los van en naast elkaar liggend in en eenmaal ingevroren kunnen ze in een plastic zak in de vriezer bewaard worden.
Hey Tom, leuk te horen dat je wat aan het recept had. Bedankt voor de tip met invriezen. Ik heb hem aan het recept toegevoegd.