Voorgerechten

Vegetarische voorgerechten sushi recept

Een goed diner zonder een lekker voorgerecht, dat kan toch eigenlijk niet? Daarom staan hieronder alle vegetarische voorgerechten van Eetman.nl. Lekker bij een uitgebreide maaltijd. Maar soms ook heel geschikt als onderdeel van een hoofd of tussengerecht.

Het lijstje met vegetarische voorgerechten is nog wat kort. Daar ga ik nog eens aan werken. Gelukkig zijn de recepten in het lijstje hieronder wel erg lekker.

vegetarische voorgerechten

Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas

Dit recept voor Carpaccio van rode biet met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is heerlijk. Neem er even de tij voor om het bord mooi op te maken en je hebt een prachtig voorgerecht.

Vegetarische voorgerechten Carpaccio recept

Gevulde portobello met parmezaanse kaas

Portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Bijvoorbeeld maak je er dan deze gevulde portobello met parmezaanse kaas mee.

Salade Caprese met cantaloupe meloen van de grill

Spelen met de traditionele Salade Caprese is natuurlijk een soort heiligschennis. Toch is dat precies wat deze in deze Salade Caprese met cantaloupe meloen gedaan is. Het resultaat is een lekker zomers voorgerecht, met de gegrilde cantaloupe meloen als een bijzondere zoete extra smaak.

Vegetarische voorgerechten caprese recept

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten

Voor de niet vegetariĆ«rs alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten recept

Vegetarische sushi maki

Sushi maki zijn deĀ rolletjes met aan de buitenkant het bekende zwarte “nori” velletje. Daarin opgerold zit de sushi rijst en de vulling. Sushi maki zijn de makkelijkste sushi om te maken en ik leg het je ook nog met een video uit.

Vegetarische sushi maki recept jan 2020 1

Soeprecepten

Ben je op zoek naar een recept voor een lekkere soep als voorgerecht? Logisch want soep is een van mijn favoriete voorgerechten. Sterker nog: ik maak zo vaak soep dat ik een aparte pagina gemaakt heb met alle soeprecepten.

Meer recepten

Klaar met het kiezen van een voorgerecht? Dan kan je verder met het kiezen van een lekker vegetarisch hoofdgerecht, bijgerecht of nagerecht. Dan ben je pas echt helemaal klaar voor je diner!

Comments (1)

Leave a comment