Een goed diner zonder een lekker voorgerecht, dat kan toch eigenlijk niet? Daarom staan hieronder alle vegetarische voorgerechten van Eetman.nl. Lekker bij een uitgebreide maaltijd. Maar soms ook heel geschikt als onderdeel van een hoofd of tussengerecht.
Het lijstje met vegetarische voorgerechten is nog wat kort. Daar ga ik nog eens aan werken. Gelukkig zijn de recepten in het lijstje hieronder wel erg lekker.
Vegetarische voorgerechten
Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas
Dit recept voor Carpaccio van rode biet met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is heerlijk. Neem er even de tij voor om het bord mooi op te maken en je hebt een prachtig voorgerecht.
Deegbakjes met paddestoelen en groenten
Zoek je een bijzonder en mooi vegetarisch voorgerecht? Deze deegbakjes met paddestoelen en groenten zijn gevuld met lekkere gemengde paddestoelen, groenten en kruiden. Ze zien er erg leuk uit, maar zijn ook best makkelijk om te maken.
Gevulde portobello met parmezaanse kaas
Portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Bijvoorbeeld maak je er dan deze gevulde portobello met parmezaanse kaas mee.
Mini quiche met champignons en spinazie
Deze mini quiches zijn een lekker hartig voorgerecht met een vulling van kaas, spinazie en champignons. Groot voordeel: je kan ze zowel warm als koud serveren. Wel zo makkelijk als je wat ruimer van tevoren wilt koken.
Salade Caprese met cantaloupe meloen
Spelen met de traditionele Salade Caprese is natuurlijk een soort heiligschennis. Toch is dat precies wat deze in deze Salade Caprese met cantaloupe meloen gedaan is. Het resultaat is een lekker zomers voorgerecht, met de gegrilde cantaloupe meloen als een bijzondere zoete extra smaak.
Spaanse gazpacho soep
Een zomers voorgerecht, perfect voor een warme dag. Spaanse gazpacho soep is lekker fris en wordt koud geserveerd. Best gek voor een soep, maar geloof me, het is heerlijk.
Spanakopita driehoekjes
Heb je wel eens Griekse spanakopita gegeten? Dat zijn van die crispy gebakken filodeeg driehoekjes, gevuld met een heerlijke vulling op basis van vooral spinazie en fèta. Met dit recept kan je die spanakopita driehoekjes zelf maken.
Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten
Voor de niet vegetariërs alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.
Vegetarische sushi maki
Sushi maki zijn de rolletjes met aan de buitenkant het bekende zwarte “nori” velletje. Daarin opgerold zit de sushi rijst en de vulling. Sushi maki zijn de makkelijkste sushi om te maken en ik leg het je ook nog met een video uit.
Soeprecepten
Ben je op zoek naar een recept voor een lekkere soep als voorgerecht? Logisch want soep is een van mijn favoriete voorgerechten. Sterker nog: ik maak zo vaak soep dat ik een aparte pagina gemaakt heb met alle soeprecepten.
Meer recepten
Klaar met het kiezen van een voorgerecht? Dan kan je verder met het kiezen van een lekker vegetarisch hoofdgerecht, bijgerecht of nagerecht. Dan ben je pas echt helemaal klaar voor je diner!
[…] Voorgerechten […]