Voorgerechten en soeprecepten

Vegetarische voorgerechten sushi recept

Een goed diner zonder een lekker voorgerecht, dat kan toch eigenlijk niet. Daarom staan hieronder alle vegetarische voorgerechten van Eetman.nl. Lekker bij een uitgebreide maaltijd. Maar soms ook heel geschikt als onderdeel van een hoofd of tussengerecht.

Zoals je ziet zijn we hier in huis in ieder geval gek op soep. We maken er extra veel van en vriezen een deel in voor een drukke dag. Met een stokbrood er bij is het voorgerecht dan plotseling een hoofdgerecht geworden!

De lijst met alle voorgerechten is inmiddels wat lang, dus ik ga het je wat makkelijker maken. Ik begin met een korte lijst van mijn absolute favorieten. Het zijn de soeprecepten en overige voorgerechten die er voor mij uitspringen, of die we echt vaak maken.

Tip: mis geen recept meer dus volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Favoriete voorgerechten

Daar is de lijst dan. Het was moeilijk kiezen, maar hier zijn mijn favoriete voorgerechten en soeprecepten:

  • Heldere champignonsoep met knoflook en tijm –  Ik denk dat we deze heldere champignonsoep al tientallen malen gemaakt hebben bij verjaardagen of etentjes. Niet veel werk en toch heel lekker.
  • Salade Caprese met cantaloupe meloen – Dit is lekker zomers voorgerecht, met de gegrilde cantaloupe meloen als een bijzondere zoete extra smaak. Een leuke variatie op de ook al zo lekkere klassieke Salade Caprese.
  • Tomatensoep met pesto en mascarpone – Hou je van tomatensoep? Dan vind je deze romige tomatensoep met pesto en mascarpone zeker lekker. En hij is ook nog eens zo gemaakt. Kleine moeite, groot plezier!
  • Kruidige pompoensoep – Ik ben een grote fan van lekkere dikke soepen met veel groente er in. Deze pompoensoep is geen uitzondering. Zo lekker dat ik hem een keer voor al mijn collega’s gekookt heb.
  • Carpaccio van rode biet – Een voorgerecht dat niet alleen mooi om te zien is, maar ook nog eens heerlijk om te eten.
  • Uiensoep met port – Hou je ook zo van een echte klassieker? Niets mis mee toch? Deze uiensoep met port is ouderwets lekker. Alsof je in een jaren 70 restaurant zit, maar dan gewoon zelf gemaakt.
Vegetarische voorgerechten Carpaccio recept

Alle vegetarische voorgerechten

Soeprecepten

Ik schreef het net al. Mijn favoriete voorgerecht moet haast wel soep zijn. Tenminste als je naar de recepten op deze pagina kijkt. Het zijn natuurlijk allemaal vegetarische soeprecepten, want dat is alles op eetman.nl. Wij eten eigenlijk ook heel vaak soep als hoofdgerecht. Samen met stokbrood en roomboter of kruidenboter erbij.

Wat we ook vaak doen: hele grote pannen soep in een keer maken. Dan vriezen we alles dat over is in losse porties in. Lekker makkelijk, want we hebben niet altijd veel tijd om te koken. Of we zijn gewoon lui. Voor even soep ontdooien is dan altijd wel wel genoeg energie. Hoe dan ook, hier zijn alle soep recepten:

Vegetarische soeprecepten

Overige Vegetarische voorgerechten

In vergelijking met het aantal soeprecepten is het lijstje met vegetarische voorgerechten nog wat kort. Daar ga ik nog eens aan werken. Gelukkig zijn de recepten in het lijstje hieronder wel erg lekker:

Vegetarische voorgerechten caprese recept

Meer recepten

Klaar met het kiezen van een voorgerecht? Dan kan je verder met het kiezen van een lekker vegetarisch hoofdgerecht, bijgerecht of nagerecht. Dan ben je pas echt helemaal klaar voor je diner!

Comments (1)

Leave a comment