Home » Recepten » Voorgerechten

Een goed diner zonder een lekker voorgerecht, dat kan toch eigenlijk niet? Daarom staan hieronder alle vegetarische voorgerechten van Eetman.nl. Lekker bij een uitgebreide maaltijd. Maar soms ook heel geschikt als onderdeel van een hoofd of tussengerecht.

Het lijstje met vegetarische voorgerechten is nog wat kort. Daar ga ik nog eens aan werken. Gelukkig zijn de recepten in het lijstje hieronder wel erg lekker.

Vegetarische voorgerechten

Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas

Dit recept voor Carpaccio van rode biet met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is heerlijk. Neem er even de tij voor om het bord mooi op te maken en je hebt een prachtig voorgerecht.

Vegetarische voorgerechten Carpaccio recept

Deegbakjes met paddestoelen en groenten

Zoek je een bijzonder en mooi vegetarisch voorgerecht? Deze deegbakjes met paddestoelen en groenten zijn gevuld met lekkere gemengde paddestoelen, groenten en kruiden. Ze zien er erg leuk uit, maar zijn ook best makkelijk om te maken.

Vegetarische voorgerechten - deegbakjes met paddestoelen

Gevulde portobello met parmezaanse kaas

Portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Bijvoorbeeld maak je er dan deze gevulde portobello met parmezaanse kaas mee.

Mini quiche met champignons en spinazie

Deze mini quiches zijn een lekker hartig voorgerecht met een vulling van kaas, spinazie en champignons. Groot voordeel: je kan ze zowel warm als koud serveren. Wel zo makkelijk als je wat ruimer van tevoren wilt koken.

Mini quiche met champignons en spinazie

Salade Caprese met cantaloupe meloen

Spelen met de traditionele Salade Caprese is natuurlijk een soort heiligschennis. Toch is dat precies wat deze in deze Salade Caprese met cantaloupe meloen gedaan is. Het resultaat is een lekker zomers voorgerecht, met de gegrilde cantaloupe meloen als een bijzondere zoete extra smaak.

Salade Caprese met cantaloupe meloen jul 2022 950x500

Spaanse gazpacho soep

Een zomers voorgerecht, perfect voor een warme dag. Spaanse gazpacho soep is lekker fris en wordt koud geserveerd. Best gek voor een soep, maar geloof me, het is heerlijk.

Spaanse gazpacho soep recept 950x500

Spanakopita driehoekjes

Heb je wel eens Griekse spanakopita gegeten? Dat zijn van die crispy gebakken filodeeg driehoekjes, gevuld met een heerlijke vulling op basis van vooral spinazie en fèta. Met dit recept kan je die spanakopita driehoekjes zelf maken.

Spanakopita driehoekjes recept spinazie feta 950x500

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten

Voor de niet vegetariërs alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten recept 950x500

Vegetarische sushi maki

Sushi maki zijn de rolletjes met aan de buitenkant het bekende zwarte “nori” velletje. Daarin opgerold zit de sushi rijst en de vulling. Sushi maki zijn de makkelijkste sushi om te maken en ik leg het je ook nog met een video uit.

Vegetarische sushi maki recept jan 2020 950x500

Soeprecepten

Ben je op zoek naar een recept voor een lekkere soep als voorgerecht? Logisch want soep is een van mijn favoriete voorgerechten. Sterker nog: ik maak zo vaak soep dat ik een aparte pagina gemaakt heb met alle soeprecepten.

Meer recepten

Klaar met het kiezen van een voorgerecht? Dan kan je verder met het kiezen van een lekker vegetarisch hoofdgerecht, bijgerecht of nagerecht. Dan ben je pas echt helemaal klaar voor je diner!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen