Deze lekkere “Tartaar van biet en appel” is een mooi vegetarisch voorgerecht. Perfect voor een luxe diner!
Hou je van rode biet? Ik maakte er dit mooie en verassend makkelijke voorgerecht mee. Voor de niet vegetariërs alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.
Naar het receptIk kan me altijd wel verbazen als er weer discussie is over de namen van vegetarische ‘vleesproducten’. Als de naam niet verwarrend is, dan is het wat mij betreft geen probleem. Dat geldt ook hier. Hoe moet ik de tartaar anders omschrijven: “Rond plat voorgerecht met rode biet en appel”. Een tartaar van biet is niet van vlees. Duidelijk genoeg lijkt me.
Voor dit recept mengde ik rode biet, appel, ui en stukjes walnoot. Dat was al erg lekker. Maar omdat het oog ook wat wil en ik gek ben op gesmolten kaas, deed ik er lekkere gesmolten camembert op. Al met al heeft het wel een beetje een jaren 70-look. Toen ben ik ook geboren, dus ik mag dat doen 😁.
Meer voorgerechten
Vind je de Tartaar van biet en appel lekker? Kijk dan ook eens op deze pagina met alle vegetarische voorgerechten.