Home » Recepten » Voorgerechten » Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten

Hou je van rode biet? Ik maakte er dit mooie en verassend makkelijke voorgerecht mee. Voor de niet vegetariërs alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.

Ik kan me altijd wel verbazen als er weer discussie is over de namen van vegetarische ‘vleesproducten’. Als de naam niet verwarrend is, dan is het wat mij betreft geen probleem. Dat geldt ook hier. Hoe moet ik de tartaar anders omschrijven: “Rond plat voorgerecht met rode biet en appel”. Een tartaar van biet is niet van vlees. Duidelijk genoeg lijkt me.

Voor dit recept mengde ik rode biet, appel, ui en stukjes walnoot. Dat was al erg lekker. Maar omdat het oog ook wat wil en ik gek ben op gesmolten kaas, deed ik er lekkere gesmolten camembert op. Al met al heeft het wel een beetje een jaren 70-look. Toen ben ik ook geboren, dus ik mag dat doen 😁.

Ingrediënten

Tartaar van biet voor 4 personen:

 • 250 gram gekookte rode biet
 • 1 appel (golden delicious, jonagold)
 • 0,5 ui
 • 1 camembert
 • versgemalen zwarte peper
 • 30 gram walnoten
 • 2 eetlepels olijfolie

Ook nodig:

Tartaar van biet en appel recept

In deze video zie je hoe je dit voorgerecht maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Tartaar van biet en appel maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je deze tartaar van rode biet:

 1. Rasp de rode biet

  Maak de rode biet met een grove rasp klein. Doe het rasp in een kom.

 2. Appel en ui snijden

  Schil de appel en verwijder het klokhuis. Maak ook de appel met de grove rasp klein en voeg het toe aan de kom. Snij de ui klein en voeg die ook toe aan de kom.

 3. Walnoten en peper toevoegen

  Leg vier walnoten apart voor de garnering later. Snij de rest van de walnoten in grove stukken. Doe ook de walnoten in de kom. Doe tenslotte ook wat vers gemalen zwarte peper in de kom. Schep het geheel goed door elkaar.

 4. Grill voorverwarmen

  Zet de grill alvast aan.

 5. Biet, appel en ui bakken

  Verhit de olijfolie in een bakpan. Bak het mengsel van biet, appel en ui een minuut of vijf.

 6. Bakpapier knippen

  Knip intussen een vel bakpapier in vier vierkante stukken. Leg het bakpapier op een bakplaat.

 7. Tartaar maken

  Gebruik een garneerring van ongeveer 10 centimeter. Leg de ring op een van de stukken bakpapier. Vul de ring met het gebakken mengsel van rode biet. Druk het met een vork aan, zodat een ‘tartaar van biet en appel’ van een centimeter of twee ontstaat. Herhaal dat op de overige drie stukjes bakpapier.

 8. Met camembert erop grillen

  Snij wat plakken van de camembert en leg die op de tartaar. Zet dan de bakplaat 7 minuten onder de grill, tot de camembert begint te smelten.

 9. Walnoot erop

  Haal het dan uit de grill en leg als garnering op elke tartaar een walnoot.

 10. Op de borden schuiven

  Nu moet je voorzichtig zijn om de tartaar mooi op een bord te krijgen. Pak een van de velletjes bakpapier met tartaar en al en leg die op een bord. Gebruik dan de garneerring, die je een beetje schuin houdt, om de tartaar tegen te houden. Trek dan het papier er langzaam onder vandaan.

Het resultaat is een mooi voorgerecht, zoals te zien is op de foto. Eet smakelijk!

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten recept vierkant

Meer voorgerechten

Vind je de Tartaar van biet en appel lekker? Kijk dan ook eens op deze pagina met alle vegetarische voorgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen