Voor de niet vegetariers alvast een waarschuwing. Deze “Tartaar van biet en appel” is niet van rundvlees, dus mag eigenlijk geen tartaar heten. Lekker is hij wel en dat is het meest belangrijk.

De discussies over de naam van ‘vleesproducten’ in vegetarische producten vind ik altijd wel grappig. Als het niet verwarrend is, dan is het wat mij betreft geen probleem. Hoe moet ik het anders omschrijven: “Rond plat ding in de vorm van een tartaar met rode biet en appel”. Dat is ook niks, dus ik riskeer de kritiek.

Voor dit recept mengde ik rode biet, appel, ui en stukjes walnoot. Dat was al erg lekker. Maar omdat het oog ook wat wil en ik gek op gesmolten kaas ben, maakte ik er wat mooiers van. Ronde dingen, plat, en met camembert er op. Hier onder zie je hoe jij ze ook kan maken!

Ingrediënten

Tartaar van biet voor 4 personen:

 • 250 gram gekookte rode biet
 • 1 golden delicious appel
 • 0,5 ui
 • 1 camembert
 • versgemalen zwarte peper
 • 30 gram walnoten
 • 2 eetlepels olijfolie

Tartaar van biet en appel recept

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je deze tartaar van rode biet:

 1. Maak de rode biet met een grove rasp klein. Doe het rasp in een kom.

 2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Maak ook de appel met de grove rasp klein en voeg het toe aan de kom. Snij de ui klein en voeg die ook toe aan de kom.

 3. Leg vier walnoten apart voor de garnering later. Snij de rest van de walnoten in grove stukken. Doe ook de walnoten in de kom. Doe tenslotte ook wat vers gemalen zwarte peper in de kom. Schep het geheel goed door elkaar.

 4. Zet de grill alvast aan.

 5. Verhit de olijfolie in een bakpan. Bak het mengsel van biet, appel en ui een minuut of vijf.

 6. Knip intussen een vel bakpapier in vier vierkante stukken. Leg het bakpapier op een bakplaat.

 7. Gebruik een garneerring van ongeveer 10 centimeter. Leg de ring op een van de stukken bakpapier. Vul de ring met het gebakken mengsel van rode biet. Druk het met een vork aan, zodat een ‘tartaar van biet en appel’ van een centimeter of twee ontstaat. Herhaal dat op de overige drie stukjes bakpapier.

 8. Snij wat plakken van de camembert en leg die op de tartaar. Zet dan de bakplaat onder de grill voor een minuut of acht, tot de camembert begint te smelten. Haal het dan uit de grill en leg als garnering op elke tartaar een walnoot.

 9. Nu komt het lastigste: de tartaar als geheel op een bord krijgen. Pak daarvoor een van de velletjes bakpapier met tartaar en al en leg die op een bord. Gebruik iets om de tartaar tegen te houden, bijvoorbeeld de garneerring die je een beetje schuin houdt. Trek dan het papier er onder vandaan.

Met een beetje oefenen ziet het er dan uit zoals op de foto. Eet smakelijk!

Tartaar van biet en appel met camembert en walnoten recept

Meer voorgerechten

Vind je de Tartaar van biet en appel lekker? Kijk dan ook eens op deze pagina met alle vegetarische voorgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen