Hou je ook zo van uitgebreide diners met heel veel gangen? Ik ben daar in ieder geval een grote fan van. Zo’n lekker etentje sluit je natuurlijk af met een heerlijk dessert. Daarom vind je hieronder links naar alle vegetarische nagerechten op Eetman.nl.
Denk vooral niet dat je heel veel tijd kwijt bent om een lekker nagerecht te maken. Eén van mijn grote favorieten is bijvoorbeeld ‘aardbeien met slagroom’. Nou dat stelt qua kookwerk niet veel voor natuurlijk.
Kijk dus maar in de lijst hieronder, ik weet zeker dat er voor jou ook iets lekkers tussen staat.
Nagerechten
Aardbeien met slagroom en suiker
Simpel en heerlijk: aardbeien met slagroom en suiker. Als kind at ik dit het liefste en stiekem eet ik ze nog steeds heel vaak. Je maakt ze eenvoudig zelf. Of laat ze door je kinderen maken met dit recept. Dat is nog beter!
Bananenmousse met speculaas
Rijpe bananen, slagroom, rietsuiker en speculaas. Meer heb je niet nodig voor deze Bananenmousse met speculaas. Een super makkelijk en super lekker dessert. Pak daarna je kleinste lepeltje en geniet ervan.
Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom
Het handige van dit bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom recept is dat het allemaal kant en klaar te kopen en redelijk houdbare ingrediënten heeft. Perfect dus voor een etentje dat je even van te voren wil voorbereiden.
Cajun cake
De Cajun cake is, zoals de Amerikanen het omschrijven “super tender and moist”. Oftewel, het omgekeerde van de droge , luchtige cake die je normaal in Nederland zou bakken. Met de zoete kokos en noten topping is het een heerlijk nagerecht.
Chocolademousse
Deze chocolademousse maken wij meerdere keren per jaar. Zelf chocolademousse maken is leuk om te doen, dus volg gewoon de stappen en je wordt beloond met een heerlijk dessert.
Crema Catalana
De Spaanse versie van Crème brulee heet Crema Catalana. Dit is één van de lekkerste nagerechten die ik ken. Lekker zoet en met een subtiele citroen, sinaasappel, kaneel smaak.
Creme brulee met kaneel en citroen
Ook Crème brulee is zo’n handig recept dat je ruim van tevoren klaar kan maken. Op de avond van je etentje hoef je dan alleen nog maar dat lekkere karamellaagje er op te maken.
Crêpes Suzette met vanille ijs
Dit is echt een waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje. Crêpes Suzette met vanille ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille ijs.
Heisse Liebe
Zoek je een lekker en makkelijk te maken dessert? Deze Duitse / Oostenrijkse Heisse Liebe is in 15 minuten klaar. Het gemaakt van heerlijke zelfgemaakte warme frambozensaus, vanille-ijs, slagroom en frambozen.
Parfait ijs met koffie en chocolade
Zonder ijsmachine zelf ijs maken. Dit heerlijke parfait ijs met koffie- en chocoladesmaak heeft maar 5 ingrediënten. Dat klinkt goed toch?
Roomijs met stracciatella koffie slagroom
Roomijs met Stracciatella koffie slagroom. Een heel simpel maar toch ook een beetje bijzonder dessert. Het chocolade en walnoot roomijs is zo uit de winkel. De Stracciatella koffie slagroom is al niet veel moeilijker, maar wel heel lekker!
Sticky toffee pudding
Een Engels dessert voor wie van zoet houdt, dat is sticky toffee pudding. De basis is een soort cake met fijngehakte dadels er doorheen. Daar overheen doe je lekkere warme en zoete saus en een bolletje room er bij.
Tiramisu
Dit tiramisu recept is voor het perfecte dessert bij een relaxed diner. Eén dag van te voren maak je de tiramisu. Op de dag van de etentje hoef je het dus alleen nog op tafel te zetten. Klinkt goed toch?
Tiramisu met banaan
Een wat zoetere variant van tiramisu die weer eens wat anders is dan de traditionele, is deze tiramisu met banaan. Iedereen kan dit recept maken zo makkelijk is het.
Warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs
Heb je al eens warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs gegeten? Het is een van mijn favoriete desserts. Het is bijvoorbeeld heerlijk bij een feestelijke maaltijd, maar eigenlijk ook niet moeilijk om te maken.
Kaasplankjes als nagerecht
Nu ik alle nagerechten op een rij heb gezet, valt me ineens op dat ik zo wel een enorme zoetekauw lijk. Veel ijs, veel slagroom, vaak iets warms met iets kouds gecombineerd. Maar dat komt omdat een van mijn grootste favorieten niet als recept op eetman staat: kaasplankjes.
Ik heb in mijn leven al oneindig veel kaasplankjes als nagerecht gegeten. Samen met een lekker glas port erbij natuurlijk. Een recept voor kaasplankjes valt eigenlijk niet goed te maken, want je hoeft de kaas alleen maar te kopen. Dus daar heb ik wat op gevonden. Kijk eens op kaas.nl want daar staan er een enorm aantal als inspiratie.
Mooie gerechten
Dank je wel Thijs