Deze Cajun cake is ook bekend als “god bless America cake” een heerlijk dessert met ananas, kokos en pecannoten. Dit is het makkelijke recept.
De Cajun cake is, zoals de Amerikanen het omschrijven “super tender and moist”. Oftewel, het omgekeerde van de droge , luchtige cake die je normaal in Nederland zou bakken. Met de zoete kokos en noten topping is het een heerlijk nagerecht, maar ook gewoon lekker om op andere momenten te eten.
Aan het recept hieronder kan eigenlijk niets mis gaan. Gewoon alles netjes mengen en dan de cake bakken. Let wel op tijdens het bakken, als de bovenkant lichtbruin is stop je het bakken. Elke oven is anders dus dat kan best iets korter of langer duren dan aangegeven. Voor de topping is het vooral belangrijk dat je op laag vuur kookt en goed blijft roeren. Je wil niet dat het mengsel gaat aanbranden.
God bless America cake
Google even en je komt het recept voor dit nagerecht vooral tegen als Cajun cake. Dat komt door de oorsprong in zuidelijke verenigde staten. Een eenvoudige, huiselijke cake met zuidelijke invloeden zoals de ingrediënten ananas en kokosnoot bevat. God bless America cake verwijst meer naar de momenten dat de cake gemaakt wordt: als dessert op bijvoorbeeld een nationale feestdag.
De pecannoten zijn optioneel, maar ik ben er wel fan van. Ze geven een lekkere extra smaak aan de kokos topping.
Meer lekkere desserts
Vind je dit Cajun cake recept lekker. Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere nagerechten op eetman.nl, je vindt ze op deze pagina. Bijvoorbeeld deze sticky toffee pudding, die is ook al zo lekker 😋.