Home » Drinken » Smoothies » Smoothie recepten

Hou je ook van een lekkere smoothie? Op deze pagina vind je alle smoothie recepten zodat jij ze vanaf nu ook zelf kan maken. Het resultaat zal je zeker niet tegenvallen, want bijna iedereen houdt van zo’n lekker koel, zoet drankje.

Smoothies maken is nogal makkelijk. Je hebt er natuurlijk een blender voor nodig, of eventueel zal het met een staafmixer ook wel lukken. Wat je vooral nodig hebt is lekker vers fruit en eventueel nog wat kokosmelk of andere melk om het wat dunner te maken.

Zoek je nog wat inspiratie voor lekkere combinaties? Hieronder staan alle smoothies op alfabetische volgorde. Zo kan het zeker niet meer fout gaan. Of misschien weet jij wel een nog betere combinatie? Die lees ik dan graag in de reacties terug.

Smoothie recepten

Aardbei mango banaan

Deze smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan was de eerste waarin ik kokosmelk gebruikte. Het resultaat was perfect. Samen met het rijpe fruit is het een lekker zoete, romige smoothie geworden.

Smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan apr 2021 950x500

Aardbei, sinaasappel, banaan

Smoothies van heerlijk rijp fruit maak je in no time en dat geldt natuurlijk ook voor dit recept. Leg het fruit een paar uur van tevoren in de koelkast, dan wordt ook jouw smoothie aardbei, sinaasappel, banaan lekker koel.

Smoothie aardbei sinaasappel banaan sep 2021 950x500

Ananas banaan kokos

Heb je zin in een zomerse smoothie met lekker tropisch fruit? Dan moet je deze ananas banaan kokos smoothie zeker proberen. Het is een van mijn grote favorieten.

Ananas banaan kokos smoothie maken 950x500

Ananas sinaasappel en kiwi

Een tijdje terug kocht ik een ananas-snijder. Leuk nieuw speelgoed natuurlijk. Sindsdien maak ik regelmatig recepten met ananas en die worden eigenlijk altijd lekker. Bijvoorbeeld deze smoothie met ananas sinaasappel en kiwi.

Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi recept aug 2021 950x500

Banaan mango en ananas

Hou je van gemak? Dan kan je in de winkel natuurlijk kant en klare smoothies kopen. Maar zelf maken is ook makkelijk en leuk om te doen. Je kan eindeloos variëren. Deze smoothie met banaan mango en ananas is bijvoorbeeld ook weer erg lekker.

Smoothie banaan mango en ananas maken feb 2022 950x500

Druiven-bramen-blauwe bessen

Wat vind je van deze paarse smoothie? De druiven zijn een mix van rode druiven en sable druiven. Samen met de bessen en bramen geven ze de mooie paarse kleur. Er zit uitsluitend fruit in dat je niet hoeft te schillen of snijden. Lekker en makkelijk!

Druiven-bramen-blauwe bessen smoothie 950x500

Meloen peer citroen

Ik mengde in deze meloen peer citroen smoothie de licht zoete smaken van meloen en peer, met het verfrissende sap van de citroen. Samen met wat ijsklontjes krijg je dan een heerlijke koele smoothie die je zeker zal smaken.

Meloen peer citroen smoothie 950x500

Peer, spinazie, druiven, limoen smoothie

Wie had gedacht dat een gezonde groene smoothie zo lekker kon zijn? Deze moet je zeker proberen. Hij is beetje zoet door de rijpe peren en druiven, terwijl de limoen hem een lekker fris zuurtje geeft.

Peer-spinazie-druiven-limoen smoothie recept 950x500

Nectarine, aardbei en sinaasappel

In de winkel een pak Cool best of zo kopen kan altijd nog. Een lekkere smoothie met nectarine, aardbei en sinaasappel maak je natuurlijk gewoon zelf in de blender.

Smoothie met nectarine aardbei en sinaasappel 950x500

Rode druif en ananas

Dit is een van mijn favorieten. De smoothie met rode druif en ananas. Een lekkere frisse en zoete smoothie voor op een warme dag. Het beste aan deze is dat er maar twee ingrediënten in gaan: pitloze rode druiven en een verse ananas.

Smoothie met rode druif en ananas okt 2021 Uitgelicht

Sinaasappel, nectarine en appel

In de supermarkt kan je natuurlijk gekoelde vruchtensappen uit een pak kopen. Wil je liever iets vers en zelfgemaakt? Dan ga je gewoon zelf aan de slag en maak je deze Smoothie sinaasappel-nectarine-appel.

Smoothie sinaasappel-nectarine-appel jul 2022 950x500

Tips voor het maken van smoothies

Wil je een smoothy maken, dan hoef je jezelf geen zorgen te maken. De meeste combinaties die je probeert zullen lekker zijn. Zeker als je de algemene tips hieronder gebruikt

Koop het fruit op tijd

Suiker bij je smoothie doen om het zoet te maken is niet nodig. Het belangrijkste is dat je goed rijp fruit gebruikt. Helaas is fruit uit de supermarkt vaak nog niet rijp. Koop het een paar dagen van tevoren zodat het lekker rijp kan worden.

Zonder blender een smoothie maken

Heb je geen blender? Dan nog kan je gewoon smoothies maken. Tenminste als je een staafmixer hebt. Snij het fruit wat kleiner en maal het dan fijn met de staafmixer. Iets meer werk, maar net zo lekker.

Fruit koelen

Ik vind smoothies het lekkerste als ze goed gekoeld zijn. Het liefste gebruik ik daarom fruit dat een dag in de koelkast heeft gelegen. Maak je een smoothie met banaan? Let dan op dat bananen een stofje afscheiden waardoor ander fruit sneller rijpt en kan bederven. Ik leg ze daarom meestal niet in de koelkast.

Meer drankjes

Als je van smoothies houdt, dan hou je waarschijnlijk ook wel van een lekkere milkshake, of een van de andere lekkere overige drank recepten op eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen