Deze smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan is de eerste keer dat ik kokosmelk in een recept heb gebruikt. Samen met het rijpe fruit is het resultaat is een lekker zoete, romige smoothie.

Het recept komt van rodalesorganiclife.com. Een Amerikaanse web site, dus het moet wel goed zijn. Amerikanen zijn immers de koningen van de smoothie. Geintje natuurlijk, maar prutsers zijn het natuurlijk niet.

Het fruit voor een smoothie moet lekker rijp en zoet zijn. Voor bananen is dat meestal niet heel moeilijk, die zijn in no time rijp. De aardbeien haalde ik uit het diepvriesvak, dus dat zit dan ook wel goed. Voor de mango’s dacht ik dat het wat lastiger zou worden. Dat dat viel uiteindelijk reuze mee. Albert Heijn had rijpe mango’s in het koelvak liggen. Gek genoeg waren de nog goedkoper dan de onrijpe mango’s bij het overige fruit. Een onverwachte meevaller!

Ingrediënten

Voor 4 smoothies:

 • 225 gram diepgevroren aardbeien
 • blikje 400 ml kokosmelk
 • 2 bananen
 • 2 rijpe mango’s
 • 100 ml water

smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan maken

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je deze smoothie:

 1. Banaan

  Schil de bananen en breek ze in grove stukken. Doe die in de blender.

 2. Aardbei

  Doe de bevroren aardbeien in de blender.

 3. Mango

  Schil de mango’s, haal de pit er uit en snij ze dan in stukken. Doe de stukken mango in de blender.

 4. Kokosmelk

  Schenk de kokosmelk er bij en ook het water.

 5. Blenden

  Zet de blender aan tot het fruit fijngemalen is.

Smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan recept

Meer smoothie recepten

Vond je de Smoothie aardbei mango met kokosmelk en banaan lekker? Je vind er nog veel meer op de pagina met alle smoothies van eetman.nl

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen