Aardappelsoep met knoflook en bosui recept

Vegetarische aardappelsoep met knoflook en bosui recept

Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken, om een lekkere soep te eten. Voor deze aardappelsoep met knoflook en bosui heb je aan een paar ingrediënten genoeg en je bent ook aan het koken weinig tijd kwijt. Lekker makkelijk dus. Het oorspronkelijke recept komt van de website van Dirk, dus dan weet je waar je alles kan kopen. Geloof me, ik krijg er geen geld voor! Ik heb de hoeveelheden wat aangepast en de kippenboullion vervangen door groenteboullion. Dat kan makkelijk en het resultaat is een heerlijke soep, die er door de garnering leuk kleurig uitziet.

 

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

  • 1 liter groenteboullion
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 bosuitjes
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • zout en vers gemalen peper

De aardappelsoep met knoflook en bosui bereiden

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij het wit van de bosuitjes in stukjes van 1 cm en het groen in dunne ringetjes.

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan en pers er een teen knoflook boven uit. Schep de aardappelblokjes, de witte stukjes bosui en de helft van het groen erdoor. Verwarm het geheel al omscheppend 1 minuut.

Schenk de bouillon erbij en kook de soep in 15 minuten gaar.

Snij intussen de andere tenen knoflook in dunne plakjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

Pureer de soep met een staafmixer. Breng hem dan op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Serveer en garneer de soep met plakjes knoflook en ringetjes bosui.

Vegetarische aardappelsoep met knoflook en bosui recept

Nog meer eenvoudige soepen op eetman.nl

Als deze aardappelsoep met knoflook en bosui je lekker lijkt, dan vind je deze soepen waarschijnlijk ook leuk:

Comments (2)

Leave a comment