Hou je van aardappelsoep? Je hoeft het jezelf niet moeilijk te maken, om een lekkere soep te eten. Voor deze aardappelsoep met knoflook en bosui heb je aan een paar ingrediënten genoeg. Ook ben je aan het koken zelf weinig tijd kwijt. Lekker makkelijk dus.

Het oorspronkelijke recept heb ik ooit van de website van Dirk gehaald, dus dan weet je waar je alles kan kopen. Geloof me, ik krijg er geen geld voor!

Ik heb de hoeveelheden wat aangepast en de kippenbouillon vervangen door groentebouillon. Dat kan makkelijk en het resultaat is gewoon een heerlijke soep, die er door de garnering leuk kleurig uitziet.

Ingrediënten

Aardappelsoep voor 4 personen:

  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 1 liter heet water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 4 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 bosuitjes
  • zout naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper

Ook nodig:

Loading...

Aardappelsoep met knoflook en bosui recept

Hoe je deze soep maakt zie je in deze film. Onder de film kan je alles in detail nalezen.

Aardappelsoep met knoflook en bosui

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je aardappelsoep met knoflook en bosui:

  1. Aardappels en bosui snijden

    Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.

  2. Bosui snijden

    Snij het wit van de bosuitjes in stukjes van 1 centimeter en het groen in dunne ringetjes. Zet een kwart van het groen opzij voor later.

  3. Knoflook, aardappel en bosui bakken

    Verwarm twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Pers er dan één teen knoflook boven uit. Schep de aardappelblokjes, de witte stukjes bosui en de drie kwart van het groen erdoor. Verwarm het geheel al omscheppend 1 minuut.

  4. Bouillon toevoegen

    Schenk het hete water erbij. Voeg de bouillonblokjes toe. Kook de aardappelsoep dan in 15 minuten gaar.

  5. Plakjes knoflook bakken

    Snij intussen de drie andere tenen knoflook in dunne plakjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook op laag vuur glazig.

  6. Pureren en op smaak maken

    Pureer de soep met een staafmixer. Breng hem dan op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  7. Garneren

    Serveer en garneer de soep met plakjes knoflook en ringetjes bosui erop.

Aardappelsoep met knoflook en bosui recept apr 2021 vierkant
Aardappelsoep met knoflook en bosui

Nog meer eenvoudige soepen

Als deze aardappelsoep met knoflook en bosui je lekker lijkt, dan vind je deze soeprecepten waarschijnlijk ook leuk:

Of kijk eens op de pagina met alle vegetarische soeprecepten, want daar vind je nog veel meer lekkere soepen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen