Asperges met Hollandaisesaus en ei

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges, ze worden ook wel het witte goud genoemd. Toch valt dat in het voorjaar best mee. Dat is dan ook het perfecte moment om ze te maken. Bijvoorbeeld dit recept met de traditionele Hollandaisesaus en ei.Zelfs de kinderen vonden het lekker, terwijl het toch best een bijzondere smaak heeft. Blijkbaar is de opvoeding, dat ze alles moeten proeven, toch goed gekomen! Ik serveerde de asperges met gebakken krielaardappels.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kilo witte asperges
  • 2 eierdooiers
  • 150 gram koude roomboter
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • sap van 0,5 citroen
  • peper
  • zout
  • beetje suiker
  • 2 hardgekookte eieren

Asperges met Hollandaisesaus en ei recept

Kook de 2 eieren en snij ze daarna in heel kleine stukjes.

Schil de asperges met een dunschiller rondom, vanaf een paar centimeter onder de kop naar beneden. Pas op dat ze niet breken, bijvoorbeeld door ze op een snijplank te leggen. Schil vooral niet te weinig weg, als er nog ‘houtachtige’ stukken over blijven, dan wordt het resultaat niet zo lekker. Snij aan de onderkant ook een stuk van 2 centimeter af, dat je weggooit.

Pak een (hapjes)pan die zo breed is dat de asperges er liggend in kunnen. Doe er water en een klein beetje boter, zout en suiker in en breng het aan de kook. Leg de asperges liggend in de pan, zorg dat ze onder water staan, en kook ze ongeveer 20 minuten. Ze zijn klaar als je er met een vork makkelijk doorheen prikt. Verwarm de oven voor op 50 graden. Als de asperges eerder klaar zijn dan de Hollandaisesaus, dan kan je ze even in de oven warm houden.

Als de asperges bijna klaar met koken zijn, dan kan je aan de Hollandaisesaus beginnen.

Snij de koude boter in dobbelsteentjes. Doe de eierdooiers op laag vuur in een kleine steelpan. Doe er een eetlepel azijn en wat peper en zout bij. Roer het door met een garde. Blijf roeren en doe er beetje bij beetje de klontjes boter bij. Blijf kloppen, totdat de saus dikker wordt. Haal dan het pannetje van het vuur en meng er beetje bij beetje de citroensap bij. Regelmatig proeven. Stop met citroensap toevoegen voor het te zuur wordt. Breng het daarna op smaak met zout en peper.

Serveer de asperges op de borden, met de Hollandaisesaus er overheen. Leg ook op elk bord wat van het ei.

Meer hoofdgerechten

Vond je deze asperges met Hollandaisesaus en ei lekker? Zoek je nog meer recepten? Kijk dan ook even op de pagina met vegetarische hoofdgerechten.

Asperges met Hollandaisesaus

Meer recepten

Vond je de Hollandse groente lasagne lekker? Zoek je nog meer lekkere (lasagne) recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Leave a comment