Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Toch valt de prijs in het voorjaar best mee. Dat is dus het beste moment om dit recept voor asperges met Hollandaisesaus te koken.
Naar het receptAls je dit leest, dan is de kans groot dat het voorjaar is. De folders van de supermarkten staan dan vol met asperges. Witte asperges waarschijnlijk. Een hele bijzondere groente met een herkenbare smaak. Veel mensen houden er van.
Zelfs onze kinderen vinden asperges lekker, terwijl ze toch best een bijzondere smaak hebben. Blijkbaar is de opvoeding, dat ze alles moeten proeven, toch goed gekomen!
Hollandaisesaus
Ik combineerde de asperges met Hollandaisesaus. Hollandaisesaus wordt ook wel botersaus genoemd. Niet zo raar want dat is het belangrijkste ingredient. Het is een traditionele warme saus op basis van ei en boter.
Hollandaisesaus past goed bij asperges omdat hij geen hele uitgesproken smaak heeft. Met dank aan Culy.nl voor een tip om de saus met de staafmixer te maken. Slim plan want dan ben je veel sneller klaar. Heb je geen staafmixer, gebruik dan een garde.

Wat eet je bij deze asperges?
Asperges zijn de belangrijkste smaakmaker in dit recept, maar het is te weinig voor een hele maaltijd. Dit is wat ik er graag bij maak:
- Voor iedereen een hardgekookt ei (in vieren gesneden).
- Gebakken krielaardappelen
- Een eenvoudige salade van veldsla, tomaat en bosui.
Asperges warmhouden
Nog een kleine tip. Als je wat te snel klaar bent met de asperges, dan kan je ze even in de oven zetten op 50 graden. Niet te lang natuurlijk, want dan drogen ze uit.
Meer hoofdgerechten
Vind je deze asperges met Hollandaisesaus lekker? Zoek je nog meer recepten? Kijk dan ook even op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Hoi Joost, ik doe sinds kort de asperges in de aluminiumfolie en dan een uur in de oven op 175 graden. Ze garen dan in hun eigen vocht. Dan hebben ze meer smaak en zijn ze goed warm, gaar en niet zo waterig.
Dat lijkt me een hele slimme manier om ze te ‘koken’ Wijnand! Thanks.