0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst

Vandaag heb ik een top recept voor je: deze spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst maak je met weinig moeite, is heel gezond en zit vol vezels.

Naar het recept

Vroeger hield ik niet zo van spinazie. Daar was een goede reden voor: mijn moeder maakte altijd ‘spinazie ala creme‘ uit het diepvriesvak. Samen met de gekookte aardappelen, een bal gehakt en wat jus werd het een beetje een smurrie. Niets voor mij, maar ik was de enige die daar zo over dacht, want we aten het vaak.

Tegenwoordig vind ik spinazie best wel weer lekker. Maar dan wel vers en als roerbakschotel, of verstopt in een lasagna of zo. Dit recept is daar een voorbeeld van: niet veel werk en toch heel lekker.

Spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

25

minuten

Deze spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst maak je snel, hij is heel gezond, zit vol vezels en is ook nog eens heerlijk.

Ingrediënten

  • 2 stengels selderij

  • 4 kleine uien

  • 2 eieren

  • 1 groentebouillon blokje

  • 2 teentjes knoflook

  • 300 gram zilvervliesrijst

  • 300 gram bladspinazie

  • 2 theelepels sambal

  • 3 eetlepels olijfolie

  • zoetzure saus naar smaak

Recept

  • Kook de rijst
    Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst dan met de deksel op de pan even rusten, terwijl je de rest van de maaltijd bereidt.
  • Selderij, uien en bladspinazie wassen en snijden
    Was de selderij en snij de uiteinden eraf. Snij hem daarna in stukjes van circa 1 centimeter. Verwijder de schil van de uien en snij de uien daarna in kwart ringen. Was indien nodig de bladspinazie.
  • Bak de uien
    Doe de olijfolie in een grote hapjespan of wok. Maak de pan warm en bak daarin de uien tot ze glazig worden.
  • Knoflook, sambal en bouillonblokje erbij
    Pers dan de knoflook erbij, doe de sambal erbij en verkruimel een groentebouillon blokje en doe dat erbij.
  • Selderij en ei toevoegen
    Voeg de selderij toe en en doe de eieren in de pan. Blijf alle ingrediënten met een spatel door elkaar roeren, tot het een kruimelige massa wordt.
  • Bladspinazie meebakken
    Voeg dan de bladspinazie toe en bak die circa 4 minuten mee, tot de spinazie geslonken en heet is.
  • Serveren met rijst en zoetzure saus
    Serveer de roerbakgroenten met de zilvervliesrijst en de zoetzure saus.

Recept video

Meer hoofdgerechten

Vind je de Spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Spinazie selderij roerbakschotel 800x800
Spinazie selderij roerbakschotel

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen