Vandaag heb ik een top recept voor je: deze spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst maak je met weinig moeite, is heel gezond en zit vol vezels.
Vroeger hield ik niet zo van spinazie. Daar was een goede reden voor: mijn moeder maakte altijd ‘spinazie ala creme‘ uit het diepvriesvak. Samen met de gekookte aardappelen, een bal gehakt en wat jus werd het een beetje een smurrie. Niets voor mij, maar ik was de enige die daar zo over dacht, want we aten het vaak.
Tegenwoordig vind ik spinazie best wel weer lekker. Maar dan wel vers en als roerbakschotel, of verstopt in een lasagna of zo. Dit recept is daar een voorbeeld van: niet veel werk en toch heel lekker.
Ingrediënten
Roerbakschotel voor 4 personen:
- 2 stengels selderij
- 4 kleine uien
- 2 eieren
- 1 groentebouillon blokje
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram zilvervliesrijst
- 300 gram bladspinazie
- 2 theelepels sambal
- 3 eetlepels olijfolie
- zoetzure saus naar smaak
Spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst recept
In deze video zie je hoe je deze roerbakschotel met spinazie maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Spinazie selderij roerbakschotel maken
Benodigde tijd: 25 minuten
Zo maak je de spinazie selderij roerbakschotel:
- Kook de rijst
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst dan met de deksel op de pan even rusten, terwijl je de rest van de maaltijd bereidt.
- Selderij, uien en bladspinazie wassen en snijden
Was de selderij en snij de uiteinden eraf. Snij hem daarna in stukjes van circa 1 centimeter. Verwijder de schil van de uien en snij de uien daarna in kwart ringen. Was indien nodig de bladspinazie.
- Bak de uien
Doe de olijfolie in een grote hapjespan of wok. Maak de pan warm en bak daarin de uien tot ze glazig worden.
- Knoflook, sambal en bouillonblokje erbij
Pers dan de knoflook erbij, doe de sambal erbij en verkruimel een groentebouillon blokje en doe dat erbij.
- Selderij en ei toevoegen
Voeg de selderij toe en en doe de eieren in de pan. Blijf alle ingrediënten met een spatel door elkaar roeren, tot het een kruimelige massa wordt.
- Bladspinazie meebakken
Voeg dan de bladspinazie toe en bak die circa 4 minuten mee, tot de spinazie geslonken en heet is.
- Serveren met rijst en zoetzure saus
Serveer de roerbakgroenten met de zilvervliesrijst en de zoetzure saus.

Meer hoofdgerechten
Vind je de Spinazie selderij roerbakschotel met zilvervliesrijst lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.