Home » Recepten » Makkelijke vegetarische recepten

Op zoek naar een snel recept? Door de weeks koken kan nog wel eens een uitdaging zijn, je kan niet altijd een uur in de keuken staan. Daarom vind je hier een overzicht van makkelijke vegetarische recepten.

Als voorbereiding op de Nationale week zonder vlees, heb ik een lijst te gemaakt met lekkere, maar ook makkelijke recepten. Recepten die je na een drukke dag nog even snel kan koken. Zo kan je ook als je een beetje moe bent, of haast hebt toch een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Koken vind ik erg leuk, maar dan moet het wel een beetje voorbereid zijn. Vooraf bedenk ik wat ik ga maken. Nog belangrijker: ik zorg dat ik lekkere ingrediënten in huis heb. Op die manier is een lekkere vegetarische maaltijd zo gemaakt en hoef je niet ongeïnspireerd maar wat dingen in de pan te gooien.

Makkelijke vegetarische recepten

Tijd voor het resultaat van mijn zoekactie door alle recepten op Eetman.nl. Allemaal makkelijke vegetarische maaltijden die je in een half uur kan koken.

Curry met kikkererwten en kokosmelk

Een flink gekruide maaltijd, daar hou ik van. En dus vind ik deze curry met kikkererwten en kokosmelk ook weer erg lekker. De lijst met ingrediënten is ook niet extreem lang, wat bij sommige curry’s wel eens anders is. Ook dat vind ik wel een voordeel. | Klaar in ongeveer 30 minuten.

Curry met kikkererwten en kokosmelk recept 950x500

Gado Gado met basmati rijst

In Indonesië weten ze hoe je kinderen groente laat eten: door er kroepoek en satésaus bij te doen! Gado gado dus. Een van de lekkerste vegetarische gerechten wat mij betreft. | Klaar in 30 minuten.

Lekkerste vegetarische recepten Gado gado 950x500

Snelle noedelsoep met Chinese wokgroenten

Ken je van die kleine pakjes kant en klare noedelsoep? Heel gezond zijn die pakjes natuurlijk niet. Daarom maak ik liever deze snelle noedelsoep Chinese wokgroenten. | Klaar in 10 minuten.

Snelle noedelsoep met chinese wokgroenten recept apr 2024 950x500

Paste met kerriesaus

Het klinkt misschien raar, maar pasta met kerriesaus is een van mijn favoriete recepten. pasta en kerriesaus zijn een enorm lekkere combinatie, die je zeker moet proberen. Iedereen die ik het heb laten proeven vindt het heerlijk. | Klaar in 20 minuten

Pasta met kerriesaus 950x500

Boerenommelet

Een boerenomelet is eigenlijk een perfect vegetarisch recept als je haast hebt en weinig afwas wilt hebben. Je hebt maar één kookpit nodig en ook maar één pan. En dan is het nog lekker ook. | Klaar in 30 minuten.

Boerenomelet 950x500

Spitskool roerbakken met ei en rijst

Dit is een recept dat ik regelmatig maak. Spitskool roerbakken met ei is een klein klusje. Dan moet je nog rijst koken, maar dat zal ook iedereen wel lukken. Alles is makkelijk dus, terwijl het resultaat toch heerlijk is. | Klaar in 30 minuten.

Spitskool roerbakken met ei en rijst sep 2023 950x500

Chili sin carne met quinoa

Deze chili sin carne met quinoa en veel kruiden is een lekker en gezond recept. Daarin is de rode quinoa een goede, gezonde vervanging voor het traditionele gehakt. | Klaar in 30 minuten.

Chili sin carne met quinoa recept mrt 2020 950x500

Roerbak met prei champignons en paprika

Deze low-budget roerbak met prei, champignons en paprika is en lekkere en gezonde 4 persoons maaltijd, die toch maar weinig geld kost. | Klaar in 30 minuten.

Roerbak met prei champignons en paprika recept dec 2019 950x500

Vegetarische balletjes met wokgroente

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in lekker eten? Ik maak deze vegetarische balletjes met wokgroente graag op momenten dat ik een beetje haast heb. Geen probleem, alles in dit recept is makkelijk. | Klaar in 30 minuten.

Vegetarische balletjes met wokgroente recept sep 2022 950x500

Mie goreng

Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Het mooie van het recept: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer. | Klaar in 30 minuten.

Vegetarische mie goreng recept feb 2020 950x500

makkelijke curry met nasi-groenten

Hou je ook zo van curry gerechten? Dit recept is een extreem snelle manier om een curry te koken. Deze curry met nasi-groenten, kan je ook na een dag werken snel even maken en dan is het nog lekker ook 😋. | Klaar in 25 minuten

Makkelijke curry met nasi-groenten recept jan 2020 950x500

Penne met verse basilicum pesto

Dit is zo’n recept waar weinig maar lekkere ingrediënten de pasta lekker maken. Koop alles lekker verse en van goede kwaliteit en je wordt beloond met heerlijke penne met basilicum pesto.

Penne met verse basilicum pesto recept jul 2023 950x500

Meer recepten

Genoeg inspiratie dus voor makkelijke vegetarische recepten. Maar kijk ook zeker even op de pagina met alle hoofdgerechten. Op maak het jezelf eens makkelijk door gewoon een lekkere vegetarische hamburger met friet te maken. Geen haute cuisine, maar wel heel lekker!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen